Egészségügyi szolgáltatási járulék visszaigénylése hogyan?
Sziasztok
Jóváhagyták a kérelm amit beadtam mint munkanélküli, és kaptam levelet miszerint novembertől nincs eg.ügyi szolgáltatási járulék fizetési kötelezettségem. Én novemberben és decemberben is befizettem a havi ~9000 Ft-ot mert nem tudtam hogy így kell-e vagy sem. Kérdésem hogyan fogom visszakapni ezt a pénzt? Valahogy vissza kell igényelni? Van valamilyen nyomtatvány, vagy írjak e-mailt a NAVnak?
Köszönöm szépen
Van formanyomtatvány hozzá, amit ki kell töltened, és benyújtanod a NAV-hoz. Átvezetési és kiutalási kérelem a neve (ATVUT17 számú nyomtatvány). Csak azon igényelhető vissza. Ügyfélkapun keresztül is benyújtható. Ügyintézési idő 30 nap.
Annak azért nézz utána, hogy pontosan mekkora összeg mutatkozik az adófolyószámládon túlfizetésként, amit visszaigényelhetsz.
Ugyanis sokan belekeverednek abba, hogy az adott havi járulékot a következő hó 12-ig lehet pótlékmentesen megfizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!