Nem létező ügyfél?
Adásvételi szerződés írásakor azért illik megnézni, hogy kivel szerződik az ember, és nem csak bemondás alapján intézni, főleg, nagyobb értéknél, és céges ügyeknél. Tanúztatva lett a szerződés? Mert ugyebár a tanúknak éppen az a dolga, hogy leellenőrizze, hogy azok között történt az ügylet, akik aláírták.
Nem vagyok könyvelő csak laikus. Miért is akarod benyújtani a NAV-nak? Miért kellene az neki?
Egy vizsgálat kapcsán persze lazán ellenőrizhetik, és ki is bukhat a dolog.
Telefonszám és rendszám szerintem édes kevés. Max. a rendőrségen lehet tenni feljelentést, de hogy a fentiek alapján mire fogsz hivatkozni, azt nem tudom. Szerintem sokat nem kell várni tőlük, azzal sem foglalkoznak, ami igazán rájuk tartozik.
Mondjuk telefonszámot a neten lehet keresni. Vagy nem tudom, hogy hogyan jöttetek össze, de ha hirdet mást is, akkor meg lehet beszélni vele találkozót, és nyakon csípni!
Azt én sem nagyon értem, hogy egy cég, amikor magánszemélytől vásárol bármit is, miért nem ellenőrzi le az illetőt. Egyszerűen csak el kell kérni tőle a személyi igazolványát és a lakcímkártyáját. Ennyi az egész.
Még magánemberként is megteszem ugyanezt.
Az adóhivatal nem tudja leellenőrizni kapásból, hogy létező, vagy nem létező személytől vettél valamit. Az sem kizárt, hogy lopta azt a bizonyos alkatrészt az illető, azért adott meg hamis adatokat.
Azért az ilyesmivel óvatosan, ugyanis nincs kizárva, hogy később bármikor gondok adódhatnak belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!