Külföldön munkát vállaltam amit 15 napon belül kell jelenteni a navnak de még nem tettem meg, hogyan tudom utólag megtenni?
Figyelt kérdés
Azt hittem, hogy ezt majd az adóbevalláskor kell, és mielőbb pótolni szeretném az elmaradást. Mi a teendő, be lehet utólag jelenteni?2023. dec. 18. 09:56
1/5 anonim válasza:
Nem esznek meg, ha később jelented be. A lányom másfél év után jelentette, amikor kapta a felszólítást, hogy elmaradása van.
Kitöltötte a NAV erre való nyomtatványát és kész.
2/5 anonim válasza:
Jó lesz utólag is én szezon munkát Ausztriában utólag szoktam intézni.
3/5 anonim válasza:
En bejelentettem egybol, aztan 5 ev mulva jottek, hogy fizessem be a 5 eves elmaradasomat nehany munkanapon belul... Hat koszi.
4/5 anonim válasza:
"Külföldön munkát vállaltam amit 15 napon belül kell jelenteni a navnak"
Nem tudom, hogy mikortól vállaltál munkát külföldön, de nem a NAV-nak kell 2020. július 01-jétől bejelenteni a külföldi biztosítást, hanem a NEAK-nak a NEU.70 nyomtatvány kitöltésével és benyújtásával. Mivel ettől a dátumtól kezdve a NEAK írja elő/törli a járulékokat, nem pedig a NAV. A NAV csak nyilvántartja és behajtja ha kell.
5/5 anonim válasza:
"Jó lesz utólag is"
Nyilván nem esznek meg, de nem lesz jó. Nem véletlen, hogy 15 napos határidőt szabtak a bejelentésre. A NEAK-hoz kell bejelenteni manapság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!