Az extraprofit adó kinek jó?
A nagyvállalatok fizetik azt tudom, de ez miben befolyásolja a gazdaságot?
Egy átlagembernek mitől lesz jobb/rosszabb ezzel, hogy ők extraprofitadót fizetnek?
(Talán nekünk átlag embereknek kevesebb adót kell fizetünk, ha ők többet fizetnek?)
Sőt, az áraikba is simán beépíthetik, végső soron azt is te szívod meg. Röhejes egy olyan országban, ami (amúgy teljes joggal) büszke az egykulcsos adórendszerére és a rekord alacsony társasági adójára. Minden ilyet ki kéne kukázni és tovább haladni a söralátét méretű adóbevallás felé, mert valahol nagyon csúnyán elhadalt ez a projekt (ha még emlékszik valaki a 2010-es évek elejére...).
Valamit kihagytam, az egész "adóiparnak", azaz a könyvelő, adótanácsadó stb. cégeknek nagyon is jó ez és az összes többi bonyolult adózási forma. Több adóbevallás, bonyolultabb könyvelés, több munkaóra, több megbízás, több profit. Érdekes módon ezekre nem b*sznak ki semmilyen extra adót :)
A politikusoknak jó, mert nagyobb pénztömegből tudnak lopni.
Végső soron az emberek, háztartások fizetik meg az árát.
Egy fontos megjegyezni való van: minden adó, minden állami támogatás végül áremelkedés formájában az embereket terhel.
3:
"Végső soron az emberek, háztartások fizetik meg az árát."
Miért az emberek ? mármint az átlag emberek?
HA nekem nincs vállalkozásom, befektetésem én ezt nem fizetem, nem?
Azért az emberek mert a vállalkozások beépítik az árakba (a termékek megvásárlásával a fogyasztók fizetik meg), vagy elmarad a béremelés (a munkások fizetik meg), vagy kevesebb profitot realizálnak (a vállalkozók is az emberek, háztartások). Végső soron tehát minden teher a háztartásokon csapódik le, és a politikusok a nagy semmit nyújtva lopják el.
Ezért lenne fontos csökkenteni az állami szerepvállalást, drasztikusan csökkenjenek az adók, de ugyanúgy drasztikusan csökkenjenek az állami transzferek, szolgáltatások, hogy a politikusok élősködő rétege elsorvadjon, elpusztuljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!