Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kata első díját így kell...

Kata első díját így kell fizetnem? Ilyen vállalkozási forma esetén a könyvelőnek mi a dolga?

Figyelt kérdés

Sziasztok, Katás adózással kapcsolatban lenne kérdésem. Eddig mellékállásos átalányadózó voltam, november 1-től lettem főállású katás.

A könyvelőmmel eddig nem volt gond, de napok óta nem érem el, és ha jól tudom holnap kene fizetnem a novemberi 50 ezret.

Elutalom erre a számlaszámra, és közleménybe beírom az adószámom és ennyi?

Van még bármilyen mas dolgom?

10032000-01076349

(Számlázáshoz billingót használok, a kiállított számlák össze vannak kötve a navval)

Illetve még egy kérdés, ami lehet nem lesz népszerű ebben a csoportban, de Katás vállalkozóként pontosan mire fizetem a havi 10-15 ezret a “könyvelésért”?

A billingón én számlázok, semmilyen más jövedelmem nincsen, a keresetem átlag havi 400 ezer ft, így messze vagyok az éves határtól is. Szolgáltatást árulok, oktatok, így nincs semmilyen költségem.

Egy könyvelő ebben az esetben mire kéri el a havidíjat, milyen feladatai vannak?

Köszönöm előre is a választ!

2023. dec. 11. 18:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
5, hipa nyilatkozat és bevallás
2023. dec. 11. 23:53
 12/13 Sandol ***** válasza:

Hát ha szlovák cégnek számláztál, akkor már el vagy maradva az áfa bevallással, mert hiába vagy áfa mentes, ha külföldi cégnek számlázol adómentesen, akkor áfa bevallást és közösségi összesítő jelentést is kell beküldened azokra a hónapokra.

Ha az instagram hirdetés számlája az egyéni vállalkozásodra szólt, akkor szintén áfa bevallás,de ott még áfa fizetési kötelezettséged is keletkezhet.

És az az alap, hogy reméljük, hogy van közösségi adószámod.

2023. dec. 12. 11:13
 13/13 A kérdező kommentje:

Van közösségi adószámom, de cégeknek nem számlázok. Kata nem is számlázhat amúgy sem, nem?

Csak magánszemélyekkel dolgozom.

A közösségi adószámot feltűntettem a számlán, de ennyi.

Az instagram hirdetést is magánszemélyként csináltam szerintem, nem adtam meg adószámot, nem is kaptam semmilyen számlát róla.

2023. dec. 12. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!