25 év alatti diák vagyok, kézműves termékeket szeretnék eladni. Melyik adózási forma éri meg?
Figyelt kérdés
Nem célom ebből megélni, csak egy kis ösztöndíj kiegészítésképpen gondoltam ezt csinálni. Neten esetleg vásárokban szeretnék árulni.
Úgy hallottam kb. a fél ország kézművese az adószámos magánszemély formát használja, ami viszont rendszeres üzletszerű tevékenységre nem terjed ki, tehát nem 100% legális. Viszont az egyéni vállalkozó forma a költségei miatt nem hiszem, hogy megérné, hacsak nincs kb min. 100k bevételed havonta, jól gondolom?
Illetve az, hogy 25 év alatti vagyok mennyire számít?
2022. aug. 15. 10:09
1/6 anonim válasza:
Ha nem akarsz adószámos magánszemély lenni, akkor legyél átalányadózó egyéni vállalkozó. Ha nappalis diák vagy, akkor 1,2 millió jövedelemig teljesen adómentes vagy a nav felé. Felette pedig lehet érvényesíteni a 25 év alattiak kedvezményét és csak minimális tb és szocho járulékot kell fizetned.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ!
Tehát jól értem, hogy átalányadózással teljesen ingyenes a vállalkozásom működtetése évi 1,2 millió jövedelem alatt? Csak adminisztrációs kötelezettségem van?
2022. aug. 16. 21:55
4/6 A kérdező kommentje:
akkor mit jelent a "teljesen adómentes"?
2022. aug. 16. 23:18
6/6 A kérdező kommentje:
mi van még? iparűzési adó?
2022. aug. 17. 00:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!