Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Csalásnak számít, ha a mikrová...

Csalásnak számít, ha a mikrovállalkozásom nyereségét olyan tételekkel csökkentem, amik nem a vállalkozás működését szolgálják?

Figyelt kérdés
Mondjuk egy elektronikai cikk, amit a testvérem használ, de a cég kért számlát róla, vagy egy közeli ismerős lakásfelújításba kezd, és a számlákat a cégre kéri, mintha a telephelyre mennének a bútorok.

2023. dec. 2. 13:02
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Eltört azt akvárium.

Mindenre van kifogás, nyilván. De amikor pl szekrényt vesznek sorozatban harmadik évben, és nincs meg, csak a 8 évvel ezelőtti, azt hogy magyarázzák? Megnézik a számlát, ki vette, hol vette? Kamerafelvétel. Olyan ember, akinek semmi köze nincs a céghez. Sorozatban szívességeket tesznek a cégnek, a cég meg állandóan leselejtezi az árut? Na ne már! Akkor én meg szívességből csinálom meg a szolgáltatást, amivel a cégem foglalkozik, csak néha a postaládámba csúsztatnak egy köteg húszezrest.

2023. dec. 3. 21:28
 12/13 anonim ***** válasza:
Okosba siman lehet leirni dolgokat...
2023. dec. 4. 02:19
 13/13 anonim ***** válasza:
11: Ettől még csalásnak számít és mégha egy akvárium "eltörése" nem is kelt gyanút, de ha ezt több termékre eljátszod, évekre visszamenőleg, hidd el, észre fogják venni, ez a munkájuk. Más kérdés, hogy amíg nincs egy átfogó ellenőrzés, nem derül ki. Szerintem nem éri meg pár millió forintot elsikkasztani büntetett előéletért, több év börtönért, ezt viszont mindenki saját magának dönti el.
2023. dec. 4. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!