Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kell paypalnál adózni bandcamp...

Kell paypalnál adózni bandcampes lemezeladások után?

Figyelt kérdés

Van egy zenei projektem aminek a lemeze bandcampre van feltöltve. Ha valaki megveszi a lemezt ezen felületen keresztül az ehhez készített paypal számlára jön az összeg. Bandcamphez csak üzleti paypal számlát lehet nyitni, hogy lehessen fogadni a kifizetéseket. Valahol olvastam, hogy 600 euro éves bevétel felett adózni kell. Az éves bevétel ennél több volt.

A bandcamp rendszer úgy működik, hogy nincs semmiféle számlázás, egyszerűen egy üzenet jön az összegről, hogy megvették a lemezt. Ezek után is kell akkor adót fizetni? A paypal összeköttetésben van a NAV-val? Valaki tudna segíteni, hogy mi ennek a menete? Sajnos sehol sem találok és nem tudom kit kérdezhetnék.

2023. nov. 30. 16:55
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Igen
2023. nov. 30. 16:58
 2/2 anonim ***** válasza:

"Sajnos sehol sem találok és nem tudom kit kérdezhetnék."

Elsősorban nyilván az adóhivatalt lehet megkérdezni.

Alaptörvény:

Minden bevétel/jövedelem SZJA köteles, kivéve az, amit az SZJA törvény konkrétan felsorol, mint adómentes bevételt/jövedelmet valamelyik X számú mellékletében, továbbá az, amit külföldön szerzel ugyan, és a külföldi államnak van Magyarországgal megkötött kettős adózást kizáró egyezménye.

A törvényben vannak jövedelemkategóriák, úgy mint ÖNÁLLÓ TEVÉKENYSÉGBŐL SZÁRMAZÓ JÖVEDELEM, NEM ÖNÁLLÓ TEVÉKENYSÉGBŐL SZÁRMAZÓ JÖVEDELEM, TŐKEJÖVEDELMEK, KÜLÖN ADÓZÓ JÖVEDELMEK, EGYÉB BEVÉTELEK, stb.

Azt, hogy melyik kategória lenne és azokhoz milyen feltételeknek kell teljesülniük (egyéni vállalkozás vagy sem, stb.) nem tudom megmondani, mivel ehhez nagyon kevés az információ.

Ami biztos: Adókötelezettséged azzal a nappal keletkezik, amikor a paypalról ki is utalod magadnak az összeget. Addig nem.

Irány a NAV...

2023. dec. 2. 06:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!