25 év alatt áfa köteles vagyok?
Nem, ez az SZJA csak.
Az áfa nem így működik. Van az alanyi mentes, aki nem éri el a törvényben meghatározott határértéket, addig az általa kibocsátott számla nem tartalmaz áfát, nincs fizetnivalója, és nincs levonási joga(választható).
Vannak speciális tevékenységek, amik nem tartoznak az áfa alá(tevékenység adja), és van a normál áfa.
Lehetni lehetsz áfa mentes, de nem a fiatalságod okán
Nem vagy adomentes....
SZJA mentes vagy cdak.
De még mennyire ! Mint a huzat !
minél többet költesz, annál több ÁFÁ-t fizetsz te is.
Úgyhogy költés helyett tegyél félre, minél többet takaríts meg magadnak a jövedelmedből. Akkor most nem fizetsz ÁFÁ-t.
Lesz pénzed idős korodra amiből kiegészítheted a nyugdíjadat, mert még kevesebben fognak nyögdíjjárulékot fizetni mire te nyögdíjba vonulsz.
Hátha akkor már 27 % helyett már csak 15 % lesz az ÁFA. A remény hal meg utoljára, addig meg spórolj.
"Azt tudom hogy adó mentes vagyok"
Nem vagy az.
SZJA-val kapcsolatban van kedvezményed - egy bizonyos bevétel/jövedelemhatár alatt nem kell fizetned SZJA-t, fölötte már igen -, amíg be nem töltöd a 25. életéved.
Az általános forgalmi adó (ÁFA) más történet. Mint ahogy a neve is utal rá, forgalom utáni adókötelezettség, amivel kapcsolatban szintén lehetnek és vannak is különböző kedvezmények, mentességek, stb.
Életkor után például nincs mentesség alóla.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!