Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » 25 év alatt áfa köteles vagyok?

25 év alatt áfa köteles vagyok?

Figyelt kérdés
Érdekel ez a kérdés hogy 25 év alatt áfa köteles vagyok e. Azt tudom hogy adó mentes vagyok, de az áfa?
2023. nov. 28. 16:34
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem, ez az SZJA csak.

Az áfa nem így működik. Van az alanyi mentes, aki nem éri el a törvényben meghatározott határértéket, addig az általa kibocsátott számla nem tartalmaz áfát, nincs fizetnivalója, és nincs levonási joga(választható).

Vannak speciális tevékenységek, amik nem tartoznak az áfa alá(tevékenység adja), és van a normál áfa.

Lehetni lehetsz áfa mentes, de nem a fiatalságod okán

2023. nov. 28. 17:12
 2/5 anonim ***** válasza:
50%
Ha üzletszerű, bevételtszerző tevékenységet folytatsz.
2023. nov. 28. 17:16
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem vagy adomentes....

SZJA mentes vagy cdak.

2023. nov. 28. 17:39
 4/5 anonim ***** válasza:

De még mennyire ! Mint a huzat !

minél többet költesz, annál több ÁFÁ-t fizetsz te is.

Úgyhogy költés helyett tegyél félre, minél többet takaríts meg magadnak a jövedelmedből. Akkor most nem fizetsz ÁFÁ-t.

Lesz pénzed idős korodra amiből kiegészítheted a nyugdíjadat, mert még kevesebben fognak nyögdíjjárulékot fizetni mire te nyögdíjba vonulsz.

Hátha akkor már 27 % helyett már csak 15 % lesz az ÁFA. A remény hal meg utoljára, addig meg spórolj.

2023. nov. 28. 17:56
 5/5 anonim ***** válasza:

"Azt tudom hogy adó mentes vagyok"

Nem vagy az.

SZJA-val kapcsolatban van kedvezményed - egy bizonyos bevétel/jövedelemhatár alatt nem kell fizetned SZJA-t, fölötte már igen -, amíg be nem töltöd a 25. életéved.

Az általános forgalmi adó (ÁFA) más történet. Mint ahogy a neve is utal rá, forgalom utáni adókötelezettség, amivel kapcsolatban szintén lehetnek és vannak is különböző kedvezmények, mentességek, stb.

Életkor után például nincs mentesség alóla.

2023. dec. 1. 04:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!