HA a NAV rámegy adótartozás miatt az ingatlanra mennyi idő van az árverezésig?
"az egyéb kérelmeket szinte mind elutasítják, mert megashatták volna, de többször nem tudtam fizetni korábban az autorészletet"
Akkor mégis mit vártál? Többször kértél, engedélyezték, aztán nem fizetted. Úgy tűnhet, hogy szórakozol velük. Én sem fordítanék rád sok időt ilyen előzményekkel. Sajnálom, de ez a véleményem...
" Ami külön durva, hogy a friss, alig 2 hetes adótartozást is hozzácsapták a többihez behajtásra."
Nem válogathat az ügyintéző a tételek között, hogy egyiket végrehajtás alá vonja, a másikat meg nem. Ami fizetési határidő szerint lejárt, az végrehajtható és végrehajtandó is!
"A normál bírósági behajtás ehhez képest egy kultúrált folyamat, ezek droidok."
Elég nagy tévedésben vagy. Addig örülj, amíg a NAV hajt végre, mert egy bírósági végrehajtásra a gatyád is rámenne, akkora költséggel járhat.
NAV 2 x 5 ezer forint végrehajtási költséget rótt ki az ügyfelemre, majd ráment az ingatlanára, ami egy 6.600 forintos bejegyzési költséggel járt.
Majd átkerült az ügy a bírósági végrehajtóhoz, akinek 320 ezer forint költségigénye volt a tartozás nagysága és egyéb nyalánkságok miatt.
Na mit szólsz?
11-es vagyok!
Amíg becsértéket nem közöl a NAV az ingatlannak kapcsolatban, addig nyugi van. A becsértékközlés előszobája annak, hogy a NAV készül az árverésre. Azért közöl becsértéket. Ha mostanában jegyezték be a végrehajtási jogot, akkor még messzebb van az árverés.
Viszont ha fizetgetsz be - lehetőség szerint minél nagyobb összegeket -, akkor nem foglalkoznak nagyon az ingatlan értékesítésével. Ugyanis önkéntes teljesítésre mindig adott a lehetőség, bármilyen összegben. Így jelzed a fizetési szándékod és ezt méltányolni fogják.
"nem kaptam vissza a kölcsönadott pénzem "
Ha arról van papírod, hogy harmadik fél tartozik neked (bírói végzés/az adóstól nyilatkozat, stb., tehát nem egy kockás papír), akkor a NAV azt követelésként bevonhatja a végrehajtásba. Az adósod a NAV-nak fizeti meg a "kölcsönt", ami csökkenti a Te tartozásod.
Beszélj a NAV végrehajtóval. Átnézi a kölcsönnel kapcsolatos iratokat, és eldönti, hogy jogilag le tudja-e foglalni vagy sem. Ha nincs jogi akadálya, akkor követelésként lefoglalja annál, aki neked tartozik. Ha nem fizeti meg a megszabott határidőn belül, akkor ellene is végrehajtást indít és behajtja rajta, aki a te hátralékodat fogja csökkenteni.
A végrehajtó tudja eldönteni, hogy megfelelőek-e az iratok egy követelésfoglaláshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!