Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Coscoinra kell adót fizetni?

Coscoinra kell adót fizetni?

Figyelt kérdés
Sziaszok!Nemrég elkezdtem használni a Coscoint és össze gyűlt egy szép kis összeg, kiutaltam Binancera, de nem merem kiutalni a kártyámra mert sokan irták, hogy kell adót fizetni.És nem tudom, hogy most tényleg kell vagy ha kell akkor azt hogyan kell és miként hiába kerestem utánna a googlen nem értettem pontosan, hogy hogyan kell. Ha valaki ezt használja és folyamatosan szokott ki utalni, az legyen szíves magyarázza már el a menetét. Köszönöm

2023. nov. 11. 22:18
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha lett jovedelmed(profitod) akkor kell.

Ha nem millios osszegrol van szo akkor nem kell fosnod.

2023. nov. 11. 23:45
 2/4 anonim ***** válasza:
Konkrétan mi ez a Coscoin? Mit kell csinálnod azért, hogy bevételed származzon belőle? Eladsz valamidet, vagy kereskedsz valamivel? Válaszod alapján megmondom, hogy mi a szitu adózással kapcsolatban.
2023. nov. 12. 06:27
 3/4 krwkco ***** válasza:

"...elkezdtem használni a Coscoint és össze gyűlt egy szép kis összeg, kiutaltam Binancera..."

Ahogy olvasom:" COSCOIN is a technology company focusing on AI-driven quantitative and blockchain trading services." vagy

"COSCOIN is a digital currency built on blockchain technology,"

Mindkét esetben kriptoügyletnek számít. Amíg kriptoban tartod a szerzett értéket, addig nem kell bevallanod vagy adóznod.

Ha bármilyen számlán fiat (=normál) pénzed keletkezik belőle, akkor az éves adóbevallásba be kell írnod.

SZJA törvény 67/C.

2023. nov. 12. 09:48
 4/4 anonim ***** válasza:
2023. nov. 13. 04:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!