Coscoinra kell adót fizetni?
Figyelt kérdés
Sziaszok!Nemrég elkezdtem használni a Coscoint és össze gyűlt egy szép kis összeg, kiutaltam Binancera, de nem merem kiutalni a kártyámra mert sokan irták, hogy kell adót fizetni.És nem tudom, hogy most tényleg kell vagy ha kell akkor azt hogyan kell és miként hiába kerestem utánna a googlen nem értettem pontosan, hogy hogyan kell. Ha valaki ezt használja és folyamatosan szokott ki utalni, az legyen szíves magyarázza már el a menetét. Köszönöm2023. nov. 11. 22:18
1/4 anonim válasza:
Ha lett jovedelmed(profitod) akkor kell.
Ha nem millios osszegrol van szo akkor nem kell fosnod.
2/4 anonim válasza:
Konkrétan mi ez a Coscoin? Mit kell csinálnod azért, hogy bevételed származzon belőle? Eladsz valamidet, vagy kereskedsz valamivel? Válaszod alapján megmondom, hogy mi a szitu adózással kapcsolatban.
3/4 krwkco válasza:
"...elkezdtem használni a Coscoint és össze gyűlt egy szép kis összeg, kiutaltam Binancera..."
Ahogy olvasom:" COSCOIN is a technology company focusing on AI-driven quantitative and blockchain trading services." vagy
"COSCOIN is a digital currency built on blockchain technology,"
Mindkét esetben kriptoügyletnek számít. Amíg kriptoban tartod a szerzett értéket, addig nem kell bevallanod vagy adóznod.
Ha bármilyen számlán fiat (=normál) pénzed keletkezik belőle, akkor az éves adóbevallásba be kell írnod.
SZJA törvény 67/C.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!