Honnan tudom, hogy az 519-es számla követel egyenleg?
A feladatban nincs feltüntetve, hogy Követel, de a feladatmegoldás alapján az.
51-57-es számláknak tartozik egyenlege van.
519 előtt könyveltünk 511-et, 512-t, 513-at mindnek Tartozik egyenlege van.
Miből kell tudni hogy az 519-nek Követel ?
Számviteli törvény 78.§(2). Itt megkapod a választ.
519 az az anyagköltség megtérülése, mint pl hulladék és hasonlók. Ezért ezzel csökkented az anyagköltséget, vagyis a K oldalra kell kerülnie.
És órán mikor van nálam számviteli törvény?
Nem mondta a tanár, hogy erre amiatt kell figyelni.
Sőt, a számlatükörben 519-es számla nincs is.
Magyarán, ha valamilyen megtérülésről van szó akkor az adott számla negatív oldalára teszem, azaz levonom az értéket?
Nem mondtam, hogy órán, de amúgy telefonról bármikor meg lehet nyitni. De amikor otthon készülsz az órára, tanulsz, akkor meg lehet nézni. Azért küldtem a törvényi hivatkozást, hogy próbáljak segíteni, hogy itt tudsz utána nézni az ilyen dolgoknak.
Az, hogy a tanár pedig nem mondta órán az szomorú. Neki az lenne a feladata, hogy tanítson. Illetve ha nem értesz valamit, akkor kérdezz bátran, hisz elvileg ezért áll ott előttetek.
A számlatükörben benne van az 519, de gondolom ti valami egyszerűsítettet használhattok órán. Hogy őszinte legyek, a való életben nem sokszor használjuk (legalábbis mi) ezt a számlát, meg sem tudnám mondani, hogy utoljára mikor könyveltem rá.
Az utolsó mondatodra nem lehet feltétlenül egy ilyen ökölszabályt mondani, de az irány jó. A logikáját próbáld megérteni, ne azt, hogy mikor melyik számla melyik oldalára könyvelünk. Ha a kettős könyvvitel logikáját el tudod sajátítani, akkor sosem lesz gondod azzal, hogy a számla melyik oldalára könyvelünk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!