Ha veszek pl egy 16mil ingatlant lehet úgy csinálni kevesebb illetéket fizetek pl 14mil ír a papira az ügyvéd ?
Félreolvastad a kérdést. A "14mil"-t a "papira" vagyis egy nagypapára kell az ügyvédnek "ráírni". Gondolom, olyan ügyvédről van szó, aki egyben tetoválást is vállal. Ha a papi ebbe beleegyezik, akkor az ügyvéd nem követ el semmi törvénytelent. :-)
Ma már sokat nem érsz az ilyen ügyeskedéssel. Ugyanis a NAV bármikor felülbírálhatja a szerződésben feltüntetett vételárat és magasabb összegben határozza meg a vagyonszerzési illeték alapját.
Én így jártam, pedig nem is trükköztem. 1 millával megdobták az illeték alapját ahhoz képest, amennyi a szerződésben volt. Lett volna fellebbezésre lehetőségem, de nem foglalkoztam vele, mivel továbbértékesítési céllal vettem, tehát a befizetett illetéket le tudtam vonni az eladásból megszerzett vételárból, mint költség.
Nem hinném, hogy lenne olyan barom ügyvéd, aki ebbe belemegy, de lehet próbálkozni.
Rongyos 2 millió ft? Esetleg 2 milliárdnál már megérné neki ilyennel szarozni.
Az eladóval kell megegyezned.
Nem az ügyvéd előtte fogsz kp-vel fizetni 10 milliókat.
Én nem mennék ki az utcára egy autó árával sem. Otthon sem tartanám egy napig sem.
Az ügyvéd olyan számot ír a szerződésre amit diktáltok.
8 folyt.
Mint eladó nem mennék bele hogy 15 helyett 10-et írjunk a szerződésbe, azután átutalsz 10-et és mosolyogsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!