Mely országoknak van a felmondott magyarhoz hasonló kettős adóztatást elkerülő egyezménye?
Hi. Egy amerikai cég weboldalán árulok 3D modelleket. A problémám az hogy most megszűnik a kettős adóztatást elkerülő egyezmény az USA-val, ennek megfelelően nekem ott is és itthon is kellene adóznom. Ezt anyagilag nem tudom megengedni, ez kb. csőd lenne nekem. A NAV-tól nem kaptam semmilyen tájékoztatást hogy esetleg akkor itthon ne adózzak, mert végülis az ő hibájuk... Olyan mint ha az én gondom lenne kizárólag...
Viszont azt találtam hogy a weboldalon ahol árulok az adózás részén lehet állítani hogy milyen állampolgár vagyok/hol élek és minden gond nélkül át is csúszik. Így úgy gondoltam hogy megkerülöm a problémát viszont kellene egy olyan ország ahol biztos van kettős adóztatást elkerülő egyezmény. Köszi a válaszokat előre is.
Simán csak ha az állampolgárságodat meghamisítod az bűncselekmény.
Jegyezz be egy céget mondjuk Írországban vagy Luxemburgban és az a cég árulja utána a termékeket.
Magyarországról egyébként legjobb ha mindenki aki értéket teremt elhúz előbb-utóbb. Ez a tendencia.
Csak az nem derül ki a leírásból, hogy hol élsz, és hol van a célpiacod. Hogy milyen illetőségű a weboldal, annak van a legkisebb jelentősége.
Magyarországon élsz, és itt működik a vállalkozásod? És az ügyfeleid vannak az USA-ban? És a vállalkozást vinnéd olyan országba, amivel van kettős adózást kizáró egyezmény?
Ebben a kérdésemben részletesen kifejtem:
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__adozas-ko..
A lényeg, hogy az egész világon csak 4 olyan ország létezik, amelynek hasonló kettős adóztatási rendszere van, mint Magyarországnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!