Egyházadót fizettek? Kötelező máshol is?
Egyház szed hozzájárulást (egyházközségi hozzájárulás), de azt ne nevezzük adónak, mert hivatalosan nem az, a köznép/egyház hívja csak annak.
Valóban nem végeznek el bizonyos tevékenységet a papok (keresztelés, esküvő, temetés), ha nem fizeted be a hozzájárulást, amit akár évekre visszamenőleg is elkérnek.
Én nem fizettem ilyet még egyháznak, a nagymamám mindig kifizette helyettünk, amikor durcáskodott a pap valamilyen esemény előtt. A mama már nem él, a temetés is azóta polgári nálunk, mert én hányok az egyháztól.
"de azt ne nevezzük adónak, mert hivatalosan nem az"
A mai világban már nincs jelentősége, hogy illetéknek, járuléknak, kötelező biztosításnak, közös költségnek, vagy adónak nevezed.
Az a fizetnivaló amelyről nem döntheted el, hogy akarod e fizetni vagy sem, azaz "kötelező"... AZ ADÓ!
Főleg ha még külön számlán csak úgy halmozni is kezdik a nevedre, csakmert hatóságilag úgy határoztak!
"Az a fizetnivaló amelyről nem döntheted el, hogy akarod e fizetni vagy sem, azaz "kötelező"... AZ ADÓ!"
Tehát amiről szó van, az nem adó, mert nem kötelező fizetni!
"A mai világban már nincs jelentősége,"
Hogyne lenne jelentősége...
Mi jelentősége van?
Én még építményadót is fizetek, csakmert az új HÉSZ szerint már nem tudom átminősíttettni az ingatlanomat, ami egyébként is egy társasházban van.
A 200 kilométerre levő zártkerti ingatlanomon meg ott a kommunális adó, pedig még közmű sincs a környéken, és a postás se jön, nemhogy a kukás..
Tudok bármit is csinálni ez ellen?
Nem...
Végülis ezzel a felfogással a fáról se volt kötelező lejönni, bár ha most próbálnék visszamászni, tuti kivetnék a természetvédelmi adót, vagy akár a környezetkárosítási bírságot is...
Amire nem tudnak adóztatni meg illetékeztetni vagy járulékoltatni arra birságolnak, ha alanyi / alkotmányos jogod, ha nem...
"Van minden
pénz nélkül élet nincsen.
Pénz nélkül jaj, meghal a Föld
és Dubajban sem lenne annyi sok zöld."
(- kiscsillag)
"Mi jelentősége van?"
Csak annyi -> ha nem adó, akkor ne nevezzük annak.
Nem mindegy, hogy csapba szarni, csak szarba csapni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!