Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Melyik ingyenes online számláz...

Melyik ingyenes online számlázó programot ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Adószámos magánszemélyként (alanyi mentes) 2 ingatlant adok bérbe. Ezeknek a bérleti díjáról számlát állítok ki.

Már nagyon unom, hogy papírszámlát állítok ki, és azokat folyton online le is jelentem. Tudnátok ajánlani ingyenes online számlázó programot, ami az alábbi kritériumnak megfelel (már ha egyáltalán van ilyen)?

- gyorsan és könnyen lehessen a meglévő online számla fiókhoz csatolni. Esetleg erről találok valahol egy szájbarágós leírást, vagy videót?

- azt a két bérlőt (az egyik magánszemély, a másik cég), akiknek rendszeresen állítok ki számlát, azokat el tudnám menteni mint vásárlók, hogy ne kelljen mindig bepötyögni az adataikat

- az meg már külön nagy szám lenne, ha két külön "számlatömböt" is tudna kezelni, de nem feltétel!

- esetleg előzetesen elkészíteni piszkozatban a számlát, és fizetéskor csak egy gombnyomásra tisztázatban elkészíteni.

- mailban elküldeni a fizetőnek.

Létezik ilyen, vagy ezek a funkciók csak fizetősben érhetők el?

Ha van, akkor melyiket ajánlanátok?

2023. okt. 5. 10:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

- Jelenteni nem kell, mert eleve a NAV saját rendszere

- Tudtommal nem kell külön vezetni, mert az a papír alapú számlákra vonatkozik, de egy könyvelőt kérdezz meg.

- A NAV megőrzi, de én azért le szoktam menteni magamnak is. Havi egy számlát állítok ki, nem nagy dolog.

2023. okt. 5. 12:51
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem azért nem kell jelenteni, mert a nav saját rendszere, hanem azért mert azt a fajta adatszolgáltatást szerencsére már eltörölték. Amikor még adni kellett a szamlazo nyomtatványt, akkor azt is be kellett jelenteni a navhoz, hogy a nav számlázóját használod :D
2023. okt. 5. 12:58
 13/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Ment midenhova a pipa.

Még egy utolsó kérdés!

Menet közben regisztráltam is a Nav online számlázóra.

Egyéni vállalkozó vagyok, és az onlineszámla oldal alapból kitölti, és nem is engedi módosítani a címemet. Itt a székhelyem szerepel, mint cím.

Én viszont nem mint egyéni vállalkozó (hanem mint magánszemély) akarok számlát kiállítani, így a számlázó programban nem is jelölöm, hogy egyéni vállalkozó vagyok, az elkészült számlára a nyilvántartási számom sem kerül rá. És mint magánszemély a címemet is átírom a lakcímemre. Ekkor viszont itt a beállításoknál hoz egy figyelmeztetést, hogy a címem eltér attól, mint ami az OnlineSzámla szerdszerben szerepel.

Csak remélni tudom, hogy ez nem lesz gond a feltöltésnél, hiszen eddig a papír alapú számlákat is így állítottam ki, így töltöttem fel, és eddig nem hozott se figyelmeztetést, se hibaüzenetet.

Valakinek van erre nézve tapasztalata? Például mi van akkor, ha valaki nem a székhelye szerinti címet akarja szerepeltetni a számlán, hanem valamelyik telephelyét?

2023. okt. 5. 14:06
 14/17 anonim ***** válasza:
Elvileg mielőtt a számlázóba belépsz, ki tudod választani azt az adóalanyt, akinek a nevében számlázol, jelen esetben az adószámos magánszemély adószámát.
2023. okt. 5. 15:01
 15/17 A kérdező kommentje:

Egy magánszemélynek nem lehet több adószáma!

Ergo van egy adószáma! Ezt az adószámot használja akkor is, ha egyéni vállalkozóként számláz, és akkor is, ha (ingatlanbérbeadásból származó bevétel esetén megteheti) magánszemélyként számláz.

A NAV által vezetett adóalany nyilvántartásban is az szerepel, hogy mi az adott személy adószáma, és ezen adószám alatt milyen tevékenységet folytat mint egyéni vállalkozó, és milyet, mint nem egyéni vállalkozó.

Amikor regisztráltam a NAV Onlineszámla rendszerre, akkor nem volt választási lehetőség, automatikusan mint egyéni vállalkozó (magánszemély) lettem regisztrálva. A jobb felső sarokban csak ez az egy adószám szerepel (mivel nincs is másik)!

2023. okt. 5. 15:20
 16/17 anonim ***** válasza:

Az volt a kérdés, hogy melyiket ajánljuk. Mi a szamlazz.hu-t használjuk, a felülete rendkívül felhasználóbarát.

A NAV-os számlázóról pedig nagyon rossz véleménye van a könyvelőnknek, aki elég tapasztalt a szakmájában, én adok a szavára.

2023. okt. 5. 18:34
 17/17 anonim ***** válasza:

#15 Hát így más a helyzet. Akkor szerintem nem lesz ingyenes megoldásod. De egy számlázz.hu sem egy ökör ára.

Én szimplán csak egyéni vállalkozó vagyok, havi egy számlát állítok ki, nekem tökéletesen elég a NAV online számlázója. Kissé fapados, de amit kell, tudja.

2023. okt. 6. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!