Áfakörös egyéni vállalkozóként kérném a tanácsot. (korábban AAM voltam) Nem vagyok benne biztos, hogy a könyvelőm jól számol, ezért egy megerősítést kérek, hogy valóban ilyen nagy összegű adókat kell áfásként fizetni?
Sziasztok!
Áfakörös egyéni vállalkozóként kérném a tanácsot.
Példával szemléltetve kérnék segítséget, hogy valóban ilyen brutál mértékű adók terhelnek áfásként az az alanyi adómentes határ átlépése után??
Például 3.000.000 Forintot beszámlázok. Hozzáadódik 810.000 Forint áfa, így az összeg ami érkezik: 2.810.000 Forint
Reális az, hogy a 810.000 Forint áfán felül további 1.000.000 Forint adóm keletkezik? Körülbelül 490.000 Tb járulék, 340.000 Szocho, 270.000 szja?
Borzasztóan sokallom a korábbi alanyi adómentes adókhoz képest, amikor hasonló összegre nagyjából felét adóztam.
Köszönöm előre is a segítséget!
Nem volt mar mentes a korabbi 3 honap sem sajnos. Viszont a 12 millios hatar atlepesevel, es afas szamlazassal a 3 millios aam szamla - 750.000 Forint adobol
3.000.000 netto szamla +afa - 1.080.000 Forint ado nagyon erosnek tunik..
3000000 nettó bevétel, a Áfa nem része a bevételnek így azzal nem kell számolni.
40% költséghányad esetén az adó alapja 1800000 aminek az adója 837 ezer.
"Áfa nem része a bevételnek"
Erre voltam kíváncsi, és ezt reméltem. Magyarul nem lehet, hogy csak azért mert ÁFÁs lettem megugrottak az adóim... Köszönöm szépen az eddigi segítségeket!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!