Hogy kell adózni online kaszinó jatek utan ha nem sportfogadasról van szó? A kiutalt nyeremény utan kell ami a bankszámlámon szerepel?
Ott a cikk, olvas el. Minden amit nyersz az utan kellene adozz. A fenti peldaban igen a nyert 10-et le kene adozd akkor is ha utana elveszted.
A szerencsejatek a hulyeknek van kitalalva... adougyileg is, minden mas szempontbol is sokkal tobb az eselye hogy veszits mint hogy nyerj. Ezert tozsdeznek az ertelmesebbek...
Akkor ha jól értelek nem az alap számít hanem a nyeremény, tehát nem azzal kell foglalkoznom 36960-ból lett 44560 hanem a kettő közötti különbség a nyeremény és ez után adozom a 11600 ft uta amit 800 ft-os téttel nyertem, és nem a 44560 Ft után adózok?
Így akkor a 11600-800*0.89? Így jön ki át adózni való?
"és ha befizettem 40-et tegyük fel abba volt 10.000 Ft nyeremenyen az utolsó 10.000 ft-nál, így a játékba lett 20.000 és azt is elbukom lenullazodtam, nem tudok tovább játszani újabb befizetes kell azzal a 40.000 mi lesz le kell adózni utána? Vagy nem mivel nem tudtam kiutalni mert elbuktam"
10.000 Ft nyereményed volt. Abból levonhatod annak a menetnek a tétjét, amiben nyerted. (Ebben tévedtem a 3-as hozzászólásban.) Az adóalap (10.000-tét)*0,89. Ez után az alap után kell a 15 százalék szja-előleget, és a 13 százalék szochót fizetned, a szerzés negyedévét követő hónap 12-éig.
Az, hogy mennyi volt az eredeti befizetésed vagy mennyit vesztettél és mennyi lett a végén az egyenleged, az nem számít az adókötelezettség szempontjából. Csak a nyertes játékmenetek.
Arról hogy mikor van a "szerzés", még folyik a vita.
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__adozas-ko..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!