Kér bármilyen igazolást nav online külföldi kaszinó oldal nyereményéről adóbevalláskor?
"Ha ezt csak bankszamla kivonattal tudom igazolni az nagy baj?"
Szerintem, ha bevonod az adóhatóságot, akkor a Magyarországon nem engedélyezett online kaszínójátékból nem tudsz jól kijönni.
"SZJA tv. 76. § (1) A nyeremény esetében - ha az nem tartozik a kamatjövedelemre vonatkozó rendelkezések hatálya alá - a szerencsejáték szervezéséről szóló 1991. évi
XXXIV. törvényben (a továbbiakban: Szjtv.) meghatározott engedélyhez kötött sorsolásos játékból, a fogadásból, valamint az Szjtv. 29/Q. §-a szerinti külföldi jackpot rendszerből származó nyeremény (a továbbiakban együtt: adóköteles nyeremény) címén kapott bevétel egészét jövedelemnek kell tekinteni."
A nyeremény nem egyenlő a nyereséggel. Egy-egy fogadás vagy játék után vagy kapsz pénzt vagy nem. Ha kapsz, akkor az a nyeremény, függetlenül attól, hogy mennyi volt a téted vagy mennyit vesztettél más játékmeneteken. És a fenti idézet szerint minden nyereményt adóköteles jövedelemnek kell tekinteni. Minden levonás nélkül.
Ezért az nem elegendő nyilvántartás, hogy mennyi pénz érkezett a számládra. Az csak arra jó, hogy egy más okból indított adóvizsgálat során erre felfigyeljenek, adóköteles nyereséget becsüljenek és megbüntessenek.
Szerintem.
"adóköteles nyereséget becsüljenek"
Pontosabban adóköteles jövedelmet, ami egyenlő a nyeremények összegével. Minden levonás nélkül. Az idézett paragrafus szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!