Másodállásban, külföldi munkaadónál végzett munkára hogyan valljak be adót?
(Előljáróban mondom, sajnos teljesen laikusként állok a témához, nem értek az adózáshoz.)
Van egy bejelentett munkaköröm itthon, határozatlan idejű munkaszerződéssel - ez eddig tiszta sor - minden év májusában már előre elkészített bevallásom volt, nem volt dolgom ilyenekkel. Tehát adott egy teljesen átlagos itthoni munkavállaló - a személyemben.
Felvettem a kapcsolatot egy külföldi (Írországban elhelyezkedő) céggel, akiknek órabérben dolgozom itthonról (ha meg kellene határozni, akkor adminisztratív vagy tanácsadói munkakörben). A havi bevételem náluk az órabér miatt mindig variáns összeg, 50-100 ezer forint között. Eddig 3 hónapot dolgoztam, nagyon jól jön ez, hogy fedezhessem a szüleim kiadásainak egy részét. (Nem túl vagyonos háttérrel bírok..) De nem akarok bajba kerülni, és szeretnék tanácsot kérni, hogyan adózzak az ilyen típusú munka után?
Ez egy archív tartalom, de kattints a tovább gombra.
Ma is aktuális...
Kevés az info, és ha elolvasod, akkor tudni fogod, hogy miért.
Ne haragudjatok, nem tudtam milyen infók szükségesek ezek megállapításához.
A cég úgy tart számon, mint "independent contractor", így szerepel a szerződésemben, ahogyan az is, hogy az adózással kapcsolatban teljes felelősséget kell vállalnom.
Azóta pm-ben megkeresett egy adótanácsadó, megkaptam a választ. Köszi nektek is midnenesetre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!