Kata megszüntetése/átalakítása kapcsán a kormány miért állította be drogosoknak a tüntetőket?
Én ilyet nem hallottam, hogy drogosoknak nevezték volna a katás tüntetőket. Ettől még lehet.
De adócsalónak igen, ezt gyakran hallottam és olvastam. Kormánypárti influenszerektől és kommentelőktől érkezett az általánosító adócsalózás. Néha hallottam rá indokot is, hogy egy katás keres egymilliót és csak 50 ezret adózik, szemben azzal, aki alkalmazott.
De az nem adócsaló ezek szerint, aki maradhatott a katában és most is 1 milliót keres mert kimaxolta és csak 50-et adózik. A taxisok is ezért tüntetnek most, hogy 18 millió legyen az összeghatár, mert a 12 milliót már rég kimaxolták. Igaz, hogy nekik vannak állandó költségeik is, az üzemanyag, az autó, ez kb a bevételük harmada, negyede, de még így is szép összeg marad a zsebükben főleg ha a 18 milliót is kimaxolják.
Velük nem is mer szemtelenkedni a kormány, mert lezárják a városokat, az egész országot és az a gazdasági mutatókon is meglátszana. Mert még mindig emlékeznek a rendszerváltás utáni taxisblokádra.
Lehet, hogy a tömegtüntetések helyett a jónépnek is autóba kellene ülnie és sávlezárásokat csinálnia országosan. Akkor aztán tele lenne a gatyó. A futároknak is, autóba kellett volna ülni és sávokat lezárni, mert autósfutárok is léteznek. A kerékpáros futárokat le sem tojták.
Az is igaz, hogy a többi ember életét is megnehezítené egy blokád, nem csak a kormányét, de néha nem árt szolidaritást vállalni, mert könnyen lehet, hogy az egyik törvény vagy szabály módosításban az is negatívan érintett lesz, aki most még elégedett.
Egyszer mindenkire sor kerülhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!