Hogyan működik az adózás?
Én diák vagyok, jelenleg végzős. Mármint szeptemberben leszek 12-dikes.
Eddig csak amolyan nyári munkákat végeztem, mint mondjuk a kutyasétáltatás, gyorsétterem, autómosás, STB.
Azonban ha elvégzem az egyetemet, és elkezdek dolgozni, akkor mit kell ahhoz csinálni, hogy ne száljon rám a NAV? Rengetegszer olvasható, hogy ilyen meg olyan büntetéseket osztogatnak azért, mert valaki "elfelejt" adózni. Minden érdekel, ami ezzel a témával kapcsolatos, hisz az a tudás hasznos lehet a jövőben, amit megszerzek.
Köszi a válaszokat!
Ha alkalmazott vagy, akkor különös teendőd nincs, a munkaadós intéz mindent, csak annyi a dolgod hogy elfogadd az éves adóbevallást.
Ha vállalkozó vagy akkor érdemes egy könyvelővel konzultálni.
#1 jól összefoglalta. Valószínűleg alkalmazott leszel, akkor pedig neked nem nagyon van teendőd, max az éves bevallásnál ellenörzöd, hogy minden rendben van-e (pl. figyelembe lett-e véve a 25 év alattiak kedvezménye).
Vállalkozók esetében van inkább, hogy a NAV büntet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!