43 év után nyugdíjba mentem, megjött a nyugdíjamról a határozat, az bruttó vagy nettó összeg?
Sokallom, hogy nettó összeg legyen (bruttóban már reális), de egy nyugdíjasnak meg mi értelme volna bruttót feltüntetni? Vagy még nyugdíjasként is kell adózni a nyugdíjból?
Próbáltam interneten utánaolvasni, de sehol sem látok róla infót.
Köszi!
Közben kutakodva:
Ez már készhez kapott összeg, érthető okból ebből nem jön le összeg a nyugdíj járulékba, a TB-t pedig az állam költségvetésből finanszírozza.
Akkor ez teljesen korrekt, ebből sem megyek nyaralni a bahamákra, de egy picivel több, mint amire számítottam.
Ha 300 ezer forint alatti a nyugdíjad, akkor azért nem élsz majd belőle olyan szépen sajnos.
Üdv egy "kisnyugdíjas". :(
Több lett a nyugdíjam, mint az elmúlt években volt a fizetésem, mert fizikailag már nem bírtam és átmentem részmunkaidőbe. Így örülök ennek is, nem sok. Hitelem viszont nincs így én öreg koromban java részt már csak alapvető dolgokra költök, élelmiszer, unokák, gyerekekre.
Konkrét összeget nem akarok írni, nekem elég, de sosem éltünk nagy lábon. Nyilván van akinek ez semmiség.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!