Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » 43 év után nyugdíjba mentem,...

43 év után nyugdíjba mentem, megjött a nyugdíjamról a határozat, az bruttó vagy nettó összeg?

Figyelt kérdés

Sokallom, hogy nettó összeg legyen (bruttóban már reális), de egy nyugdíjasnak meg mi értelme volna bruttót feltüntetni? Vagy még nyugdíjasként is kell adózni a nyugdíjból?

Próbáltam interneten utánaolvasni, de sehol sem látok róla infót.

2023. aug. 16. 12:18
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
10 oldalas a papír, de egyszer nincs megnevezve, hogy bruttó vagy nettó..
2023. aug. 16. 12:22
 2/11 anonim ***** válasza:
Tudtommal nettó.
2023. aug. 16. 12:32
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszi!

Közben kutakodva:

Ez már készhez kapott összeg, érthető okból ebből nem jön le összeg a nyugdíj járulékba, a TB-t pedig az állam költségvetésből finanszírozza.

Akkor ez teljesen korrekt, ebből sem megyek nyaralni a bahamákra, de egy picivel több, mint amire számítottam.

2023. aug. 16. 12:55
 4/11 anonim ***** válasza:
Pedig a Bahamák olcsóbb mint a Balaton.
2023. aug. 16. 13:34
 5/11 A kérdező kommentje:
Kis szalonna, szalámi hétvégente így már belefér a nagybevásárlásoknál.
2023. aug. 16. 13:37
 6/11 anonim ***** válasza:
Meg lehet tudni, mi az az összeg, aminek így örülsz?
2023. aug. 16. 13:48
 7/11 anonim ***** válasza:

Ha 300 ezer forint alatti a nyugdíjad, akkor azért nem élsz majd belőle olyan szépen sajnos.

Üdv egy "kisnyugdíjas". :(

2023. aug. 16. 15:01
 8/11 A kérdező kommentje:

Több lett a nyugdíjam, mint az elmúlt években volt a fizetésem, mert fizikailag már nem bírtam és átmentem részmunkaidőbe. Így örülök ennek is, nem sok. Hitelem viszont nincs így én öreg koromban java részt már csak alapvető dolgokra költök, élelmiszer, unokák, gyerekekre.

Konkrét összeget nem akarok írni, nekem elég, de sosem éltünk nagy lábon. Nyilván van akinek ez semmiség.

2023. aug. 16. 15:11
 9/11 anonim ***** válasza:
Nyugdíj nem SZJA-köteles, tehát a megjelölt összeg az az, amit folyósítani fognak részedre -> ezt költheted el.
2023. aug. 17. 06:18
 10/11 anonim ***** válasza:
Mennyit vártál a határozatra? Én egy hónapja adtam be az igánylést de még nem válaszoltak.
2023. aug. 18. 14:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!