Állampapírt, ha veszek a bank von le tranzakciós költségeket?
Átutalásért számlacsomagtól függően vonhat le a bank pénzt.
Állampapírt viszont van lehetőség kártyás fizetéssel is vásárolni, ami 0 költség.
Én úgy láttam, hogy újabban nem azzal akarnak megnyúzni a bankok, hogy számlavezetési díjakat meg egyéb hülyeségeket raknak a nyakadba, hanem hogy az idő előtti visszaváltás az ő árfolyamukon megy, ami nyilvánvalóan rosszabb lesz, mint amit közvetlenül az államkincstártól kapnál.
Ha van ügyfélkapud, akkor interneten el lehet intézni az egészet, nem kell ehhez bank. De ha nincs ügyfélkapud, akkor is nagyjából minden nagyobb városban van az államkincstárnak fiókja, menj be és intézd el ott.
Én úgy tudom, hogy ha államkincstári értékpapírszámlára utalsz, akkor az minden banknál díjmentes.
Az én bankom először felszámolja utána a díjat, majd a következő hónapban jóváírja azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!