Mi a teendő ha korrupt a közjegyző? Lehet másikat kérni?
Figyelt kérdés
Közjegyzőtől kaptam behívót, egy irodában kellett találkozni, hagyatékról kellett döntenem hogy akarom e vagy nem, mert van adósság is. Nem döntöttem, nem írtam alá semmit, mivel azt mondta nem kaphatok papírt arról hogy mekkora az örökség/adósság, csak akkor ha lemondok róla. Úgy gondolom hogy a másik örökös fél ( testvér) pontosan tudja az összegeket, ezért az örökségből valamennyi összeget felajánlott a közjegyzőnek belőle hogy rávegyen a közjegyző hogy lemondjak róla. Mivel ő szóban nagy adósságot mondott. Én ezek után nem bízom a közjegyzőben, van jogom másikat kérni? Vagy hova menjek hogy az igazsagot megtudjam mekkora az örökség összege? Honnan kérhetem be ezeket a papírokat?2023. júl. 25. 11:27
11/12 anonim válasza:
De ilyen nincs. Valószínűleg vagy nagyon átvertek és nem közjegyzővel beszéltél vagy valamit félre értessz.
12/12 anonim válasza:
Az önkormányzat hagyatéki ügyintézőjével nem beszéltél? Testvéreddel nem vagy beszélőviszonyban?
Mekkora örökségről van szó? Van egyáltalán értelme vele foglalkozni?
Mert ha egy romos vályogházat örököltél vidéken, plusz adósságot, akkor nyugodtan lemondhatsz.
Írhatsz egyébként privátot, ha gondolod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!