Hogy működik a gyümölcsimport? Hogy működik ezen a körön belül az áfa visszaigénylése?
Laikus vagyok. Olvastam egy cikket ( [link] és van egy rész, amit nem értek. Az világos, hogy vannak a külföldi termelők, akik eladják a termést az importőrnek. Viszont az nem világos számomra, hogy hogy működik innen az áfavisszaigénylés, mi a szállítás folyamata, miért van ennyi különböző résztvevő a szállításban, mit takar az a bizonyos „láncolat”, és ha különböző résztvevők igénylik vissza maguknak az áfát, az különböző embereknek kis profit, a végén hogy tud ebből az illető nagy profitot csinálni, amivel alá tudnak ígérni a kiskereskedőknek?
Vagy ez a láncolat azt takarja, hogy van egy cég (?), ami a saját logisztikájával eljuttatja idáig az árut, de ennek a logisztikának több résztvevője van, hogy mindenki szépen vissza tudja igényelni az áfát?
Bocsánat, ha butaságot kérdezek, de nem áll össze a kép.
...s gondolod, hogy az itt éldegélő gamer tinik tudják erre a választ?
Egy könyvelőt vagy adószakértőt kérdezve korrekt választ kaphatnál.
Hát csak reménykedtem, hogy valaki elmagyarázza. Mondjuk így belegondolva tényleg adócsalási tippeket adnátok, bár én csak elméleti síkon vagyok rá kíváncsi.
De köszönöm a válaszotokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!