Mindenkinek kamatadót kell fizetnie a számlájára érkező jövedelme, nyugdíja után?
Mi értelme van ennek a mondatnak?
Kamatadót a kamat után kell fizetni.
Van aki kap kamatot a folyószámlára érkező pénzre?
Én az utóbbi 20 évben nem kaptam.
A mondatnak semmi értelme.
Nekem pedig állampapírban meg TBSZ-en van a megtakarításaim java, nem érint az adó, a válaszlehetőségek sem túl jók.
Kérdező!
Ezt ki mondta neked?
A számládra érkező pénzed csak simán romlik az inflációval. Viszont ha kamatozik, akkor a kamat után adót kell fizetned.
Amúgy ez a kormány feltalálta az extra profit adót is, amit nem a profit, hanem a forgalom után kell fizetni. Szóval azért nem áll messze tőlük hogy fából vaskarikát csináljanak.
2 nem mondta senki, csak napok óta látom a FB-on a hergelést ezzel a mondattal.
De ahogy egyes is írja, számomra is értelmetlen.
"Mindenkinek kamatadót kell fizetnie a számlájára érkező jövedelme, nyugdíja után?"
Jövedelme után már leadózott (SZJA), ha adóköteles volt, nyugdíj pedig adómentes.
A számlán lévő pénzösszeg után a bank által fizetett kamat után kell "kamatadót" (SZJA) fizetni, valamint július 01-jétől már szociális hozzájárulási adót is.
Nekem általában 3-4 forintot kamatozik a pénzem a folyószámlámon, nem bánom, ha levonnak belőle 1 forintot, mint a kamat utáni SZJA és szochó.
"...nem bánom, ha levonnak belőle 1 forintot, mint a kamat utáni SZJA és szochó."
Én elvi alapon felb.szom magam a dolgon.
Nem pörgök rajta, de azért egetverő szemétségnek tartom, hogy a leadózott pénzemet kötelezően a bankhoz köldik, ami használja azt és nemhogy nem fizet a pénz használatáért, de még én fizetek, ha hozzá akarok jutni. (Vagy trükkölnöm kell a kincstárral).
Aztán nem elég, hogy szinte ingyen használják a pénzem, még adóznom is kell ha valamicske kis hozam van rajta.
"Én elvi alapon felb.szom magam a dolgon."
Elvi alapon én is. :)
" a leadózott pénzemet kötelezően a bankhoz köldik, "
Ez már inkább az a kategória, amin felhúzom magam, mert gyakorlatilag plusz költség nekem.
Én eddig mindig készpénzben kaptam a fizetésem, bankszámlám is csak azért lett, mert a mostani cégem utalja a fizetéseket. Ezt is meg tudom érteni. Cserébe évente 10 ezer forinttal hozzájárul a bankszámla fenntartás költségeihez. Ezt korrektnek tartom, tulajdonképpen fedezi is a plusz költségem ez az összeg. Az okoz nehézséget, hogy felvegyek róla összeget, mivel ahhoz be kell utazzak egy városba, hogy meg tudjam tenni. Mielőtt még bárki hozzáfűzné, hogy bankkártyával is mindenhol lehet fizetni, csak jelzem, hogy nem. A gyerekek iskolai költségeit, és sok minden mást sem lehet másképp intézni, csakis készpénzben, tehát arra mindig szükség van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!