Tévedésből több fizetést utalt a főnök mint amit kellett volna. Készpénzben visszaadhatóm vagy utalni kell minden kép?
Semmiképp ne add készpénzben, mert annak nincs nyoma, letagadható.
Mindenképp utalj, szàmláról szàmlàra.
Természetesen készpénzben is visszaadhatod, megfelelő bizonylat kiállítása és átvétele után. Bevételi pénztárbizonylat a neve. Ilyet állít ki a munkáltató készpénzforgalom (bevétel) esetén. Azzal tudod igazolni, hogy befizetted hozzá a jogosulatlanul kapott összeget.
De vissza is utalhatod.
Sajnos vissza kell a könyvelő nem valaki rugalmas...
2 válaszadó: a készpénz atveti elismervény nem jó?
Postán is indíthatsz utalást számlaszámra. Sárga vagy fehér vagy nem tudom milyen csekken. (Nem lesz olcsó)
Vagy bemész annak a banknak a pénztári szolgáltatást nyujtó bankfiókjába, ahol a cégednek számlaszáma van és befizeted a számlára. A számlaszámot tudnod kell.
"Lepapirozva tanukkal gondoltam."
Bevételi pénztárbizonylat a neve annak a nyomtatványnak, amit használni köteles a munkáltató, ha készpénzforgalma van (bevétele). Ha kiadása van készpénzben, akkor kiadási pénztárbizonylatot köteles kiállítani róla. Manapság a könyvelési rendszer állítja ki ezeket a bizonylatokat, nem kézzel töltik ki. Nem kell rá tanú, szigorú számadású bizonylat (gépi sorszámos), ami annyit jelent, nyilván kell tartania a munkáltatónak az ilyen nyomtatványokat (ha nem a gép tölti ki), mert bármikor ellenőrizheti az adóhatóság.
"Ezt a bevételi pénztárbizonylatot kinek kell kiallitania? Könyvelőnek? Ő nem igazán akar ilyenekkel foglalkozni. Most is egyből mondta utaljak más mód nincs..."
Az állítja ki, akinek a pénzt odaadod. Tehát a munkáltató. Az egy más kérdés, hogy a könyvelő nem akar ilyesmivel foglalkozni. Ha én lennék a munkáltatója, már rúgnám is ki a cégtől egy ilyen mondat után.
Tehát van más mód (mert szükséges, hogy legyen), de ha ennyire lusta a könyvelő és rugalmatlan a munkáltató, akkor utald vissza nekik a francba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!