Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Tévedésből több fizetést...

Cin723 kérdése:

Tévedésből több fizetést utalt a főnök mint amit kellett volna. Készpénzben visszaadhatóm vagy utalni kell minden kép?

Figyelt kérdés
Ebben a hónapban az új főnököm többet utalt mint kellett volna. Mondta a könyvelő hogy utaljam vissza, de nem az én számlámra érkezik a pénz így az nem kivitelezhető. Készpénzben lepapirozva visszaadhatóm?

2023. júl. 9. 08:15
 1/10 anonim ***** válasza:
38%

Semmiképp ne add készpénzben, mert annak nincs nyoma, letagadható.

Mindenképp utalj, szàmláról szàmlàra.

2023. júl. 9. 08:16
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen készpénzben is visszaadhatod, megfelelő bizonylat kiállítása és átvétele után. Bevételi pénztárbizonylat a neve. Ilyet állít ki a munkáltató készpénzforgalom (bevétel) esetén. Azzal tudod igazolni, hogy befizetted hozzá a jogosulatlanul kapott összeget.

De vissza is utalhatod.

2023. júl. 9. 08:19
 3/10 A kérdező kommentje:
Lepapirozva tanukkal gondoltam. Mivel van letiltasom így a több fizetés több letiltást jelent
2023. júl. 9. 08:19
 4/10 A kérdező kommentje:
Ezt a bevételi pénztárbizonylatot kinek kell kiallitania? Könyvelőnek? Ő nem igazán akar ilyenekkel foglalkozni. Most is egyből mondta utaljak más mód nincs...
2023. júl. 9. 08:43
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
visszautalhatod, de arra is figyelni kell, hogy ilyenkor az adó és járulék összeged is változik, az pedig a munkaltató dolga korrigálni
2023. júl. 9. 08:44
 6/10 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem felesleges. Legközelebb annyival kevesebbet ad.
2023. júl. 9. 08:54
 7/10 A kérdező kommentje:

Sajnos vissza kell a könyvelő nem valaki rugalmas...

2 válaszadó: a készpénz atveti elismervény nem jó?

2023. júl. 9. 09:24
 8/10 krwkco ***** válasza:
81%

Postán is indíthatsz utalást számlaszámra. Sárga vagy fehér vagy nem tudom milyen csekken. (Nem lesz olcsó)

Vagy bemész annak a banknak a pénztári szolgáltatást nyujtó bankfiókjába, ahol a cégednek számlaszáma van és befizeted a számlára. A számlaszámot tudnod kell.

2023. júl. 9. 09:32
 9/10 anonim ***** válasza:
61%

"Lepapirozva tanukkal gondoltam."

Bevételi pénztárbizonylat a neve annak a nyomtatványnak, amit használni köteles a munkáltató, ha készpénzforgalma van (bevétele). Ha kiadása van készpénzben, akkor kiadási pénztárbizonylatot köteles kiállítani róla. Manapság a könyvelési rendszer állítja ki ezeket a bizonylatokat, nem kézzel töltik ki. Nem kell rá tanú, szigorú számadású bizonylat (gépi sorszámos), ami annyit jelent, nyilván kell tartania a munkáltatónak az ilyen nyomtatványokat (ha nem a gép tölti ki), mert bármikor ellenőrizheti az adóhatóság.

"Ezt a bevételi pénztárbizonylatot kinek kell kiallitania? Könyvelőnek? Ő nem igazán akar ilyenekkel foglalkozni. Most is egyből mondta utaljak más mód nincs..."

Az állítja ki, akinek a pénzt odaadod. Tehát a munkáltató. Az egy más kérdés, hogy a könyvelő nem akar ilyesmivel foglalkozni. Ha én lennék a munkáltatója, már rúgnám is ki a cégtől egy ilyen mondat után.

Tehát van más mód (mert szükséges, hogy legyen), de ha ennyire lusta a könyvelő és rugalmatlan a munkáltató, akkor utald vissza nekik a francba.

2023. júl. 10. 04:48
 10/10 anonim ***** válasza:
Utald vissza és írd is bele a megjegyzésbe, hogy mit és miért. Csak a későbbi vita elkerülése végett.
2023. júl. 26. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!