A Május 31-én közzétett rendelet a szocho fizetési kötelezettségről hogyan értelmezendő a TBSZ és NYESZ számlák esetében?
A kérdés igazából az, hogy lesz-e még jövőre is TBSZ...
Én már azon is csodálkoztam, hogy egyetlen tollvonással nem szüntették meg idéntől.
Ez engem is érdekel! Felháborító lenne, ha egyet gondolna a kormány, és az eddig létrehozott TBSZ mostantól adóköteles lenne. De persze tudjuk, hogy egy éjszaka alatt mindent átírhatnak...
Szerintem sem lesz már sokáig TBSZ, és nem véletlen, hogy az állampapír meg az ingatlanalap kivétel, mert az hozzájuk megy...
"a természetes személyt szociális hozzájárulási adó fizetési kötelezettség terheli a személyi jövedelemadóról szóló
1995. évi CXVII. törvény (a továbbiakban: Szja tv.) 65. §-a szerinti kamatjövedelmének – az ingatlanalap befektetési
jegyéből származó kamatjövedelem kivételével – a kamatjövedelmet terhelő személyi jövedelemadó alapjaként
figyelembe vett összege után."
SZJA tv. 65. §
"Nem kell figyelembe venni...
tartós befektetésből származó jövedelmet..."
Szóval a TBSZ-re egyértelműen nem vonatkozik a rendelet. De a NYESZ nincs megemlítve az SZJA tv. 65. §-ában. Szóval az kérdéses.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!