Az szja bevallás melyik sorába kell írni a villamosenergia értékesítésből származó bevételt?
Fffffffogalmam sincs, de nyugodtan hívd a NAV ügyfélszolgálatát, ott konkrétan van a bevallással kapcsolatos segítségnyújtás menüpont, egész segítőkészek, tájékozottak.
Tel.: 1819
"önálló tevékenységből származó jövedelemként"
Biztos, hogy nem. Maximum EGYÉB BEVÉTEL kategória lehet, bár nem tudok olyanról, hogy ezt be kellene vallani. Utánajárok, mert érdekel...
2# E.ON-tól kaptam igazolást. Azon a 4.1, 4.2 és 4.3 pontok alatt vannak feltüntetve az összegek, de ezek nem a bevallás soraira utalnak sajnos.
Hívtam az ügyfélszolgálatot, a NAV válasza a következő:
- Mivel a mi esetünkben még adómentes a bevétel, nem kell feltüntetni a bevallásban, csak meg kell őrizni a kifizetőtől kapott IGVILL igazolást.
- Ha a következő évben esetleg elérné azt az értékhatárt, ami után már adózni kell, úgy a 7. sorban, önálló tevékenységből származó bevételként kell bevallani.
Ezt tudtam meg. Köszi mindenkinek a segítséget :) !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!