Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Anyagjellegű szolgáltatásnak...

Anyagjellegű szolgáltatásnak az EK-ban mi felel meg?

Figyelt kérdés
Az anyagjellegű ráfordítás vagy az igénybe vett szolgáltatások értéke?
2023. máj. 13. 20:21
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Nem fogja megírni, mert valójában nem kapott választ. :)

Elég agresszív személyiség lehet, aki nem hajlandó elfogadni dolgokat, csak hajtja a magáét és "mindent is" rögtön akar.

Majd az élet pofonjai változtatnak rajta. ;)

2023. máj. 14. 12:25
 12/25 anonim ***** válasza:

Az iszolg lesz az, de abból se mind🤣

A bérleti díj, szakértői díj pl nem anyagjellegű, míg a rakodás szállítás az az.(ezeréves ktg csoportosítás tananyag volt a számvitel alapjaiban, amitől csak lerobban a diák feje, de plusz értéket nem ad, pláne nem használható tudást, bár itt spec jól jött, hogy így is pakolgattuk a költségeket)

2023. máj. 14. 13:08
 13/25 anonim ***** válasza:
Ha egyszer véletlenül könyvelővé válik, a könyvvizsgálók nem fognak unatkozni.
2023. máj. 14. 13:08
 14/25 A kérdező kommentje:

#11 már miért mondanám el? :)

Amilyen a mosdó olyan a törölköző.

#12 Még szép hogy nem mondom el, ti próbáltok oltogatni segítség helyett, milyen címen kellene nekem ezzel szemben leirni a választ???

Egyébként vannak még jó emberek, és az nem te vagy ne aggódj. A választ megkaptam, sőt már be is van küldve.

Nem tudom milyen azonnalról beszélsz de nem is érdekel, az hogy te nem tudod a választ az 1 dolog. De akkor minek is írogatsz?

Csók neked.

#14 Te vagy már jó könyvelő az a lényeg, mégsem tudtad a választ.

2023. máj. 14. 13:21
 15/25 anonim ***** válasza:

Kiscsillag, az élesben nem lamentálunk azon, hogy ez most vajon anyag jellegű szolgáltatás, vagy nem anyag jellegű szolgáltatás. Sőt, ahol elemzéseket csinálunk, ott sem.

Megbíztuk pistike cégét, hogy hurcolja a cuccainkat, 521, csá iszolg, de pistike szakért is 527 iszolg csá. Amikor meg vizsgáljuk, hogy az iszolg belső aránya mi, akkor max azt nézzük, hogy qvasok a szakértő, és kevés a bérleti díj. Ok? Te most ülsz abban a qva iskolapadban és lövésed sincsen, én lassan 20éve ültem ott, és csak azért tudom most ezt, hogy volt ilyen, mert digitalizáltam a régi jegyzeteket, és felröhögtem, jé ilyen marhaságot is tanítottak, még grafikont is rajzoltunk, hogy Szumma és egységenként miként néz ki a fix ktg, a proporcionális degressziv költség. Szerinted egy könyvelő mikor rajzolgat ilyet? Tudom két beszámoló, három bejelentés és egy NAV vizsgálat között.

Csókoltatunk

2023. máj. 14. 13:36
 16/25 A kérdező kommentje:

És?

Ahhoz hogy élesben tudjunk könyvelni az órai feladatokat meg kell oldani, MÉG AKKOR IS HA A SZÁMVITELI TV.-BEN nincs ilyen sor!!!

Én ezt tettem, érdekes én is hülye vagyok, a tanár is hülye, a feladat is hülye de még a számviteli törvény is hülye, azért mert ti könyvelők vagytok és nem tudtok rájönni egy példára mert élesben nincs ilyen?

Nem is lenne ezzel gond, egy könyvelő sem tudhat mindent (még akkor sem ha illene) de akkor nem kell hozzászólni, lehet tovább lapozni, majd segít aki tud. Meg is történt! Viszlát.

2023. máj. 14. 14:00
 17/25 anonim ***** válasza:
Viszlát! :D
2023. máj. 15. 04:55
 18/25 anonim ***** válasza:
= jövő héten is ugyanez a kérdés ugyanitt.
2023. máj. 15. 07:56
 19/25 A kérdező kommentje:

#18 Sok életed lehet ha még 5óra sincs de te már a gyakori kérdéseket nézegeted

#19 Már megkaptam az 5-ös-öm :*

Ja és még úgyis hogy a szv-i törvényben nincs benne XDDD ;)

2023. máj. 15. 12:32
 20/25 anonim ***** válasza:
Mekkora kamu vagy barátom :D
2023. máj. 15. 12:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!