Miért nem látom az új munkahelyemet a Neak biztosítási jogviszony lekérdezésnél?
3-as: A Neak-ban is kéne látni, mert ha bejelent, akkor a TB-met is ők fizetik, és látnom kellens, hogy ki által vagyok biztosított. Csak most mintha le lenne maradva a rendszer ezzel is és a Gyes lezárásom is.
Viszont szívesen utána néznék a Nav oldalán is, tudnál ebben segíteni nekem?
"A Neak-ban is kéne látni, mert ha bejelent, akkor a TB-met is ők fizetik, és látnom kellens, hogy ki által vagyok biztosított."
Ez részben igaz. Látnod kellene, de a két szervezet között nem megy pikk-pakk az adatszolgáltatás.
Ami nem igaz: "ha bejelent, akkor a TB-met is ők fizetik".
Ez évek óta futó legenda.
A munkáltató nem fizeti a TB-det, soha nem is fizette. A te munkabéredből vonja le azokat a közterheket (adó, járulék), ami érint, és jó esetben fizeti tovább az államnak a tőled levont járulékot. Tehát TE fizeted, csak nem közvetlenül, hanem közvetve az államnak.
Igen, valószínűleg a lassúság miatt nem látszik.
Tudom, hogy tőlem vonják le, rosszul fogalmaztam. :) Ők intézik helyettem, úgy értettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!