Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan kell adót visszaigényelni?

Hogyan kell adót visszaigényelni?

Figyelt kérdés
Semmit nem értek, 50ezret tudok visszaigényelni amire most hatalmas szükségem lenne, de jelenleg nincs annyi pénzem sem ami egy könyvelőre elegendő lenne, hogy elintézzem. Fogalmam sincs, hogy hogy induljak neki egyáltalán, nagyon kár, hogy ezt nem tanították az iskolában. Nem szeretném, hogy az államé legyen ez a pénz, de tippem sincs, hogy hogyan fogjak neki. Egészségügyi károsodás miatt kaptam, az ügyfélkapumra egy levelet, hogy 50ezret visszaigényelhetek.

2023. máj. 2. 08:06
 1/10 anonim válasza:
43%
És a google sincs bekötve hozzád?
2023. máj. 2. 08:28
 2/10 anonim ***** válasza:
97%
Nem kell könyvelő. Becammogsz egy NAV kirendeltségbe és segítséget kérsz.
2023. máj. 2. 08:33
 3/10 anonim ***** válasza:
19%
Jobb egy könyvelő pár ezerért megcsinálja neked. Még így is jobban jössz ki.
2023. máj. 2. 08:44
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Vagy ügyfélkapun keresztül te beírod a kedvezmények rovatba a betegség BNO kódodat. Más kedvezménnyel nem vonhatóak ezek össze, és értelemszerűen a befizetett adóösszegedig terjedhet a visszatérítés.
2023. máj. 2. 08:46
 5/10 anonim ***** válasza:
75%
Ha van ügyfélkapud, azon keresztül vissza tudod igényelni. Ha nincs, benj be a NAV-hoz.
2023. máj. 2. 08:47
 6/10 anonim ***** válasza:
54%

Ne igényeld ki, először nézd át az összes adószámládat, lehet valahol hiány van és át kell vezetni.

Nálam is ez volt még tavalyelőtt, csak később írták jóvá az egyik illetéket vagy ilyesmit, és addig "visszaigényelhetőként" jelentkezett a bevallásba.

Ha kivettem volna akkor meg szépen cseszik rá a késedelmi pótlékot és majd jelentkeznek 6-8 hónap múlva amikor már kb húszezer rajta a késedelmi pótlék, szóval csak ésszel!

2023. máj. 2. 09:15
 7/10 anonim ***** válasza:
54%
Legtöbbször akkor van ilyesmi, ha a munkáltató bszkodik a havi járulékfizetéssel, szóval azt is tanulmányozd át (járulékadat kivonat)...
2023. máj. 2. 09:17
 8/10 anonim ***** válasza:

"Egészségügyi károsodás miatt kaptam, az ügyfélkapumra egy levelet, hogy 50ezret visszaigényelhetek."

Na most a Te egészségügyi károsodásodról rajtad és az orvosodon kívül még ki tud? Senki.

Akkor mégis milyen levelet kaptál az ügyfélkapudra?

A NAV-tervezetben szerepel már a személyi kedvezményed, ezért lenne visszaigénylőd?

Mi van valójában? Nem nagyon lehet értelmezni a kérdésed, csak tippelgetünk, az pedig egy bevalláshoz nagyon kevés. :)

Ráadásul mindenki ír neked valamit, amiből szerintem egy kukkot sem értesz.

Én szívesen segítek neked privátban, de félszavakból nem fogjuk megérteni egymást.

2023. máj. 3. 04:43
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. Sikerült megcsinálnom online. Mások zavarták össze a fejemet, mert nagyon belementek, hogy hogyan kell csinálni, aztán kiderült, hogy csak beírom a számlaszámomat az ügyfélkapun és kész is. (Mindenki azt mondta, hogy ki kell kérnem papírokat és könyvelővel átnezetni, még akkor is ha csak alkalmazott vagyok.)
2023. máj. 11. 10:34
 10/10 anonim ***** válasza:

Értem.

Akkor jól éreztem a "zűrzavart", de ezek szerint megoldódott.

2023. máj. 12. 03:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!