Március 23án küldtem be az adóbevallásomat, visszaigényelhető adóm van. Úgy tudom 30 nap a kifizetés, de az már letelt. Postai úton kértem, mikor “reklamaljak” hogy küldjék?
Persze hogy kertem. Ha lett volna tájékoztatás, nem kérdeznék 🙂
Csak esetleg hátha más is vár, vagy van itt konyvelo aki tudja. Vagy lehet a 30 nap, nem naptári hanem munkanap?
A 30 nap naptári nap. A NAV akár a 30. napon is indíthatja az utalást, hiszen joga van hozzá.
Minden más a postán múlik. Szerintem már úton van hozzád, csak a postás lassú kissé.
Hiába reklamálnál, nem fogod előbb megkapni, mint ahogy az utalási listán szerepelsz. A NAV-nál rengeteg dolog automatán van, nem fognak a kedvedért belenyúlni az automatizmusba. És más kedvéért sem. Tartják a 30 napot.
Na látod. :)
"csak esetleg megkérdezni hogy 5 napja lejárt a határidő, mikor varhatom. "
Nem tudják megmondani. A NAV elindítja. Ő csak azt tudja megmondani, hogy mikor indította el a Magyar Államkincstár felé a kiutalási csomagot. A többiről fogalma nincs, mivel két különböző szerv, nem látnak rá egymás dolgaira, és akkor még bejön a képbe a posta is, mint "gyors" szolgáltató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!