Adócsalásra tundátok példát mondani?
A minap volt itt egy kérdés, ahol valakinek felajánlotta a cége, hogy ha valami elektronikai eszközt vesz, kérjen a cég nevére számlát, és a cég kifizeti az áfát. A cég ezzel csökkenti az adóalapját.
Vagy ott van egy csomó vállalkozó, aki bejelenti magát minimálbérre, de közben 5 hálószobás budai háza van, a neje meg htb.
Az is adócsalás amikor "boritékban" kapod a kp-t egyébként meg bejelent a munkáltató részmunkaidőre vagy minimálbérre.
De akár mondhatnám a fodrászt, barbert, villanyszerelőt, burkolót, autószerelőt ha nem ad számlát és zsebre teszi a kifizetett összeg egészét.
3: a cég nevére számla és az áru néma cég tulajdona akkor mindketten közösen követték el a csalast.
A minimálbér az miért lenne csalás ? Én úgy élek, hogy a minimál bér az elég nekem, sőt hozzá se nyúlok, csak a rend kedvéért utaltatom ki magamnak. Év végén osztalekkent legálisan kapom a pénzt, abból élek.
Cegautom sincs amit privát használok , idén talán egy csalást kovettem el a céges kisteherautóval elvittem a kutyát orvoshoz ami 11 kilométerre van , oda vissza 22, az 1.8 liter gázolaj, annak az áfája 200 forint és a járulékaim tehat majdnem 500 forint a teljes tetel.
Innen is látszik, hogy ez is szabálytalan , ha céges autóval valaki elmegy privát ügyintézésre, és ez nincs a könyvelésben rendesen feldolgozva. Ellenben pitianer tétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!