Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Adócsalásra tundátok példát...

Adócsalásra tundátok példát mondani?

Figyelt kérdés
Nem nagyon értem, hogy ez hogyan működik nagyban. Mármint addig megvan, hogy egy kisbolt nem ad blokkot mondjuk, vagy egy fodrásznál fizetsz készpénzbe és nem vallja be mint bevétel. De erre tudtok nagyban példát mondani? Amikor valaki adótcsal, hatalmas összegben (sok ilyen hír van, hogy 1-2-3milliárd) akkor azt hogy csinálják?

2023. ápr. 26. 20:51
 1/7 anonim ***** válasza:
Megvesz árut EU's adószámmal nettóban. Majd másik cég neven eladja és nem fizeti be az áfát. Régen évekig mehetett ez 1 céggel most 1 hónap alatt kibukik.
2023. ápr. 26. 22:26
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Így van, ehhez hasonló dolgok miatt lettek a gabonák pl fordított áfásak, mert sokat “utaztatták” őket. De keress rá, hogy pl cukorral hogyan csaltak áfát régen.
2023. ápr. 26. 22:56
 3/7 anonim ***** válasza:
59%

A minap volt itt egy kérdés, ahol valakinek felajánlotta a cége, hogy ha valami elektronikai eszközt vesz, kérjen a cég nevére számlát, és a cég kifizeti az áfát. A cég ezzel csökkenti az adóalapját.

Vagy ott van egy csomó vállalkozó, aki bejelenti magát minimálbérre, de közben 5 hálószobás budai háza van, a neje meg htb.

2023. ápr. 26. 23:53
 4/7 anonim ***** válasza:
66%

Az is adócsalás amikor "boritékban" kapod a kp-t egyébként meg bejelent a munkáltató részmunkaidőre vagy minimálbérre.

De akár mondhatnám a fodrászt, barbert, villanyszerelőt, burkolót, autószerelőt ha nem ad számlát és zsebre teszi a kifizetett összeg egészét.

2023. ápr. 27. 00:00
 5/7 anonim ***** válasza:
50%
3-as ez nem adocsalas hanem optimalizalas... Sokkal tobb az ado a fizetes után mint osztalekban...
2023. ápr. 27. 05:33
 6/7 anonim ***** válasza:
69%

3: a cég nevére számla és az áru néma cég tulajdona akkor mindketten közösen követték el a csalast.

A minimálbér az miért lenne csalás ? Én úgy élek, hogy a minimál bér az elég nekem, sőt hozzá se nyúlok, csak a rend kedvéért utaltatom ki magamnak. Év végén osztalekkent legálisan kapom a pénzt, abból élek.

Cegautom sincs amit privát használok , idén talán egy csalást kovettem el a céges kisteherautóval elvittem a kutyát orvoshoz ami 11 kilométerre van , oda vissza 22, az 1.8 liter gázolaj, annak az áfája 200 forint és a járulékaim tehat majdnem 500 forint a teljes tetel.

Innen is látszik, hogy ez is szabálytalan , ha céges autóval valaki elmegy privát ügyintézésre, és ez nincs a könyvelésben rendesen feldolgozva. Ellenben pitianer tétel.

2023. ápr. 27. 06:03
 7/7 anonim ***** válasza:
66%
Nem fizeted meg az szjat es a jarulekokat batmilyen beveteled utan. Legyen az külföldi szerencsejatek vagy maszek melo.
2023. ápr. 27. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!