Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Rendszeresen vásárolnék...

Rendszeresen vásárolnék termékeket azért, hogy azután haszonnal eladjam őket. Ilyen esetben hogy kell adóznom?

Figyelt kérdés

Hello

Abban az esetben ha valakitől megvennék valamit használtan és nem adnak róla számlát(mert használt cuccokról senki nem fog számlat adni, hogy mennyiért vettem meg tőle) és én ezt a cuccot azért veszem meg hogy eltudjam adni akkor ebben az esetben hogyan kell(lehet) adózni?

Azt értem hogy üzletszerű tevékenység

Van E.V.-m(más tékenységi körök miatt) és egyéként általány adózok negyedévente,(tb,szocho...) ez ütközik valahogy vagy ezzel az ötlettel vagy eladás összegéből kell adózni?

600.000 feltt árusítanék(még nem adtan el semmit csak az ötlet van meg)

Van ennek is valami felső határa milyen összegért adhatok el összesen 1évben pl 15M?

Ha rosszul fogalmaztam meg valamit bocsi ne szedjetek szét miatta....

Annyira nem fontos, csak 1 hülye ötlet....

#internet #adó #eladás #NAV #Eladás után adózás
2023. ápr. 22. 10:54
 1/3 A kérdező kommentje:
átalányadó*
2023. ápr. 22. 10:59
 2/3 anonim ***** válasza:
86%

Könyvelővel beszéld meg. Egyébként ha magánszemélytől vállalkozásként vásárolsz, akkor neked kell bizonylatot adnod róla és utána értékesítheted, ugye átalányadózóként tökmindegy, mennyiért vetted, mert nem aszerint adózol.

Egyébként így működik pl egy számítástechnikai bolt, ahol használt hardvert is vesznek/eladnak.

2023. ápr. 22. 11:42
 3/3 A kérdező kommentje:

Oké köszi

Nem tudtam hogy nekem kell bizonylatod adni, köszi

2023. ápr. 22. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!