Kell-e adóbevallást készíteni, a nav általit módosítani? Nincs magyarorsági jövedelmem. Földet adtam el tavaly, ami 12 éve volt a tulajdonomban. Emiatt kell-e adóbevallás?
Figyelt kérdés
2023. ápr. 20. 07:28
1/2 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy kell, de nem adóköteles. 0 Ft adóról kell bevallást csinálni.:)
De hívd fel az ügyfélszolgálatot, nekem azonnal felveszik, és készségesek.
2/2 anonim válasza:
Ha nincs Magyarországon adóztatandó jövedelmed, akkor a NAV sem készít bevallási tervezetet, hiszen nincs miről.
Ha a föld valóban már 12 éve a tulajdonodban volt és azt értékesítetted, akkor abból a törvény szerint nem keletkezett már adóköteles jövedelmed, így bevallani sem kell. Nincs "nullás" bevallás-készítési kötelezettség.
Ami dolgod van vele: Megtartani az ügylettel kapcsolatos iratokat az adó elévülésének idejéig. Ha bármikor kapsz egy utólag adóellenőrzést akkor tudd igazolni, hogy nem kellett bevallást készítened az értékesítéssel kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!