Meddig kell leadni az adóbevallást, vagy ez hogy működik?
Most eszméltem fel az adobevallással kapcsolatban.
Magánszemély vagyok, bejelentett munkahelyem nincs, viszont örököltem, ami után azt mondták kéne adóbevallást csinálni.
Na de eddig amikor diákmunkán voltam kaptam egy kész adóbevallást amit ellenőriznem kellett aztán ennyi, na de most nem kaptam semmit.
Mi a teendőm?
Május 22.
eszja.gov.hu-t nézd meg. Ott kell lennie. Ha nem csinálsz semmit máj 22ig akkor elfogadottnak tekinti a nav.
"Magánszemély vagyok, bejelentett munkahelyem nincs, viszont örököltem, ami után azt mondták kéne adóbevallást csinálni."
Adóbevallást akkor kell készíteni (akkor készít a NAV), ha van adóköteles, vagy bevallásköteles jövedelmed.
Attól, hogy örököltél nem jövedelemhez jutottál, hanem vagyonhoz.
Ha az örökölt vagyont értékesítetted, és származott belőle adózatlan jövedelmed (hasznod), akkor azt be kell vallani és megfizetni utána az SZJA-t.
Ha sehonnan, semmilyen jogcímen nem szereztél bevételt/jövedelmet, akkor nincs mit bevallani, így bevallással sem kell foglalkoznod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!