Furgonos01 kérdése:
Mivan ha kihagyok egy havi tb-t, és szocho-t?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Jelenleg egyéni vállalkozó vagyok és sajnos az anyagi helyzet úgy adta hogy vissza kell mennem alkalmazottkent melozni. Fel is vettek már és 17.-én kezdek. Na de nekem erre a hónapra mèg fizetnem kell a kötelező 76 ezer forintot. Ha azt kihagynám, nem fizetném ki, akkor ezt jovő hónapban is kitudom egyenlíteni ?Illetve kamatozik ez az osszeg ? Vagy a munkáltató majd fedezi a majusi fizetessel?2023. ápr. 12. 21:03
2/3 Nemzeti konzervatív válasza:
Kapsz 30 nap haladékot, utána megy a végrehajtás. Vagy kérsz autóreszletfizetést/halasztást.
3/3 anonim válasza:
"Vagy a munkáltató majd fedezi a majusi fizetessel?"
Hát nem. Ilyen nincs. Az egyéni vállalkozás egy önálló tevékenység, míg alkalmazottként dolgozni már nem az. A két "munkát" ne keverd össze, egyiknek semmi köze a másikhoz.
Ha nem fizeted meg időben a közterhet az államnak, akkor késedelmi pótlékot számolhatnak fel utána. Majd idővel végrehajtást indítanak rá. Ha jövő hónapban fizeted meg, akkor még annyira nem fenyeget a végrehajtás veszélye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!