A 25 év alatti SZJA-mentes de dolgozó fiatalok idén rendelkezhetnek az adó 1+1%-áról, vagy mivel nem vonnak le SZJA-t ezért rendelkezni sem lehet majd?
Az szja (személyi jövedelemadó) kisbetű, mivel nem tulajdonnév.
A SZJA nagybetűvel, mivel mozaikszó. :)
Mozaikszó közé és után nem teszünk pontot, tehát helyes az SZJA csupa nagybetűvel. Sőt így helyes. Akár csak az ÁFA szó, vagy a KFT, bár már elterjedt és ez által hivatalosan is elfogadott -> Kft., mozaikszó helyett rövidítésként.
Köszi, ez aztán nagyon hasznos volt 🤣 legközelebb nem haragszom ha csak a kérdésre válaszolsz és nem kijavítod a helyesírásomat. Bár lehet az egyikhez értesz a másikhoz nem, de ha a kérdéshez közöd sincs, nem muszáj válaszolni. Szép napot! 😄
Nem tudom, észrevetted-e, de raktam be egy linket a hozzászólásom alá. Abban lehet, hogy megtalálod a választ a kérdésedre, de ha lusta vagy megnyitni és utánaolvasni, akkor pontozz le nyugodtan továbbra is.
A köznévi betűszók alapvetően csupa kisbetűből állnak, hiszen kisbetűs szavakat helyettesítenek. Sem az alkotóelemeik között, sem a szó végén nincs pont:
áfa, héa, taj, szja, tb, vb
(Ui.: az akárcsak egybeírandó. Ilyen helyesírással inkább ne próbáld az észt osztani...)
7-es!
Én így tanultam "annak idején" egy olyan iskolában, ahol pokoli jól kellett, hogy menjen a helyesírás.
Azért is jeleztem, hogy manapság elfogadott másképp is írni. És egyébként is modern, megengedő világban élünk. Legyen úgy, ahogy a nép akarja! :) Majd most jön az, hogy j és ly közül azzal írod a szavakat, amelyik neked szimpatikusabb. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!