Milyen hátulütője van annak, ha egy barátom be akar jelentkezni lakcímileg hozzám, hogy bejelentéssen egyéni vállalkozást mert albérletben lakik, és oda nem jelentheti be?
Aztán ha bukóban van, akkor meg majd tőled visznek mindent.
Vannak székhelyszolgáltatók, menjen oda.
Engem is keresett már meg ezzel ismerős.
Igazából nem tudom, hogy mi a hátránya, mik a kockázatok, nem vagyok jogász, nem vagyok könyvelő, nem vagyok rendőr.
Pont ezért elutasítottam. Nem akarok azzal tölteni heteket, hogy utána olvasok minden lehetséges fórumon, hogy jár e ez bármilyen kockázattal vagy sem.
"Milyen hátulütője van annak, ha egy barátom be akar jelentkezni lakcímileg hozzám, hogy bejelentéssen egyéni vállalkozást mert albérletben lakik, és oda nem jelentheti be?"
Ha adott esetben például a NAV nem találja ott (semmi jel nem utal arra, hogy ő ott "egyéni vállalkozik"), akkor törlik az adószámát.
Maximum ha tartozása lenne, akkor zargatnának téged, mert oda van bejelentve a vállalkozásának a székhelye. Nyilván ott keresné minden hatóság, szerv.
Nemrég olvastam egy cikket, hogy vállalkozás volt bejelentve magánszemély lakcímére, lett valami gond (kigyulladt a lakás talán), de a biztosító nem fizetett semmit, mert a lakás csak magánszemélyre volt biztosítva, nem céges biztosítás.
Ennek utána nézhetnél, ha végül belemész.
Mondjuk ez tényleg jó ötlet 7-es!
Ilyenekre is oda kell figyelni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!