Kapcsolt vállalkozásnak számít-e, ha egy bt. Terméket értékesít az 1%-os tulajdonnal rendelkező egyéni vállalkozó kültagjának?
Adott egy bt., melyben az apa a kültag 1%-kal, a fia a beltag 99%-al.
Az apa mellette egyéni vállalkozó is és őstermelő is.
- Kapcsolt vállalkozásnak számítana, ha a bt. terméket értékesítene vagy szolgáltatást végezne az apának, mint egyéni vállalkozónak és/vagy mint őstermelőnek?
- Be kellene a létrejövő ügyletet jelenteni a NAV-nak?
Tudja valaki a választ?
Tud valaki segíteni?
Ha csak papíron tag, nincs személyes közreműködés a Bt Ben, akkor nem.
De ez csak egy ilyen azt hiszem válasz, ne ebből indulj ki.
Próbáltam utánajárni az interneten fellelhető anyagokban, és az alábbiakra jutottam. Megosztom, talán másnak is hasznos lehet.
1., A bt. jelentős befolyással rendelkező többségi tulajdonosa nincs befolyással a kültag egyéni vállalkozására és őstermelői tevékenységére.
2., A kültag nem vesz részt a bt. működtetésében, és az 1% részesedése miatt nincs érdemben befolyással a bt. tevékenységére.
A fentiek okán úgy valószínűsítem, hogy nem áll/állna fenn kapcsoltság, ha bt. terméket vagy szolgáltatást értékesítene az egyéni vállalkozó (és őstermelő) kültagjának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!