Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mi az a pénzmozgás egy lakossá...

Mi az a pénzmozgás egy lakossági számlán, ami még nem érdekli a NAV-ot?

Figyelt kérdés
Úgy tudom, hogy csak akkor kezdi el érdekelni a NAV-ot a számlámra havonta érkező pénz, ha az átlép egy bizonyos szintet havonta. Mennyi ennek a valóság alapja, illetve mi ez az értékhatár?
2023. márc. 29. 11:50
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Gyanús pénzmozgásról beszélünk!!!!!

Azt, hogy mi számít gyanúsnak, a bank ítéli meg bizonyos paraméterek alapján.

"Akkor hívj fel 3 bankot és kérdezd meg! Én felhívtam ezek miatt a hülye kommentek miatt idén: nem tesznek!"

Telefonálgatás helyett inkább olvasd el ezt:

[link]

2023. márc. 30. 04:54
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Illetve az egy dolog, hogy mi akad fenn az otp szűrőjén (szerintem havi 500 ezer forint rendszeres utalás azonos számláról nem), sokkal fontosabb, hogy a bankok napi szinten jelentenek az MNB-nek.

Éves szinten jelentenek az adóhivataloknak (magyar, Európai, Ausztrál, USA), a számlán lévő pénz adózása miatt.

Alapvetően belföldi számlák közötti utalással, amíg a küldő fél vagy a számlája nem lesz gyanús és a folyószámlán tartod a pénzed, nem fekteted be, amiből adóköteles jövedelmed lenne, talán kicsi az esély rá, hogy lebuksz a banki oldalról. (Amúgy is Pénzmosás és terrorizmus ellen van ez a jogszabály, szóval nem az 500 ezer forint adóelkerülése ellen küzdenek vele, hanem inkább szervezett pénzmosás ellen).

Annyi, hogy a NAV-nak viszont úgy tudom, hogy olyan algoritmusai vannak amiken fennakadhatsz. Ugyanis a kettős adózás elkerülése miatt elég sok mindenki adata nem minősül banktitoknak és év végén egy összesített pénzmozgás le lesz jelentve nekik is, akkor is, ha nem vagy gyanús.

2023. márc. 30. 06:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!