Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hivatalosan lehet párhuzamosan...

Hivatalosan lehet párhuzamosan egy négy- és egy nyolcórás állásom?

Figyelt kérdés

#négyórás állás #nyolcórás állás
2023. márc. 22. 21:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
42 is akár
2023. márc. 22. 21:10
 2/14 A kérdező kommentje:
Ez biztos?
2023. márc. 22. 21:26
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Mindegy, csak fizesd az adót, tb-t, járulékokat.
2023. márc. 22. 21:28
 4/14 anonim ***** válasza:
79%
hurrá 12 óra munka minden nap.. aprópénzért.
2023. márc. 22. 21:46
 5/14 NTBS ***** válasza:
Igen, lehet.
2023. márc. 22. 22:28
 6/14 anonim ***** válasza:

"Ez biztos?"

Többes jogviszonynak hívják. Annyid van egyszerre, amennyit elbírsz, semmilyen jogszabály nem korlátozza.

Nekem két 8 órás munkaviszonyom mellett volt még egy 4 órás is éveken keresztül.

Üdv: Egy szakmabeli.

2023. márc. 23. 04:51
 7/14 A kérdező kommentje:
Na, végre valaki! Egyébként a 8 órás munka nem jelent a valóságban mindig ténylegesen annyit, szóval nem értem, minek pofáznak mások hülyeségeket.
2023. márc. 23. 09:05
 8/14 anonim ***** válasza:
Lehet több jogviszonyod egyszerre, csak ugye eleget is kell tenned a munkaköri kötelességnek, illetve ha egyik munkaviszonyodban szabadságra jössz, a másikban attól még ugyanúgy dolgozni kell (vagy ott is szabit kérni).
2023. márc. 23. 11:09
 9/14 anonim ***** válasza:

"minek pofáznak mások hülyeségeket."

Milyen hülyeségeket pofáznak?

Az egyik 8 órás munkaviszonyomban reggel 6-tól délután 4-ig a munkahelyen kellett lennem. A másik 8 órás munkaviszonyomban akkor mentem be, amikor akartam, ha nem mentem be, az sem érdekelt senkit, a munka meglegyen, az volt a lényeg. Ha éjjel csináltam meg otthon, akkor éjjel csináltam meg.

Mellette elvállaltam egy 4 órás állást, aminél szintén nem kellett jelen lennem, csak hetente egyszer bemenni, beszámolni a vezetőnek, hogy hol tartok a munkámban. A két "nem kellett bejárni" munkát délután 6-tól, rossz esetben éjfélig meg tudtam csinálni, de többnyire este 10-ig végeztem velük.

Ha a másik két helyen is be kellett volna járnom, akkor nyilván nem tudtam volna megoldani, hogy egyszerre 3 munkaviszonyom is legyen.

A gyakorlatban kb. így működik.

2023. márc. 24. 04:12
 10/14 A kérdező kommentje:
Nem rad ertettem ezt a dumat. Nekem is volt olyan idoszakom, hogy 80 orat dolgoztam egy heten. Ez normalis jelenseg.
2023. márc. 24. 08:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!