Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Egyszerűsített kp. számlán...

Egyszerűsített kp. számlán mekkora összeg szerepelhet?

Figyelt kérdés
Alanyi adómentes szolgáltatásnyújtás esetén az egyszerűsített számlára mekkora max. összeg kerülhet?
2023. márc. 17. 10:00
 1/9 anonim ***** válasza:

Nincs maximalizálva az összeg.

Pénzforgalmi számla nyitására kötelezett adózók között van egy másfél milliós kp fizetési limit, de ha te alanyi adómentes vagy, akkor ez rád nem vonatkozik. Láttunk mi már egyszerűsített számlán 4 milliárdot leszámlázni még a régi szép időkben :)

2023. márc. 17. 10:15
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2023. márc. 17. 10:21
 3/9 anonim ***** válasza:
40%
Esetedben 12 millió, mivel afelett áfás számlát kell adnod és ez is csak akkor, ha ez az első számlád az adóévben
2023. márc. 17. 11:27
 4/9 anonim ***** válasza:
Az egyszerűsített számla nem zárja ki azt, hogy áfás legyen.
2023. márc. 17. 11:44
 5/9 anonim ***** válasza:

4, és hol írtam, hogy kizárja?

Azt írtam az ő esetében max 12m, mert írta, hogy AAM.

Ha áfakörös lesz, akkor az más tészta

2023. márc. 17. 12:24
 6/9 anonim ***** válasza:

De miért? Ha én AAM vagyok és ez az első számlám az évben. Teszem azt magánszemélynek építek valamit 15 millióért, amit kp-ben számlázok le neki. Miért ne tehetném meg egyszerűsített számlán?

Akkor befolyásolja, ahogy az egyes válaszban is lett írva.

2023. márc. 17. 12:35
 7/9 anonim ***** válasza:

6, nem megy az értő olvasás, ugye?

AAM szolgáltatást 12 millióig számlázhat

Ha 15 milliót akar számlázni, az már nem AAM, mert nem lehet az

2023. márc. 17. 12:56
 8/9 anonim ***** válasza:
De nem az aam volt a kérdés, hanem, hogy egyszerűsített számlán mennyit szerepeltethet. Én értem, hogy akkor már más áfakulccsal kell számláznia, csak a kérdező nem ezt kérdezte. És akkor abba már bele se menjünk, hogy nem feltétlenül lesz 12 millió felett áfakörös.
2023. márc. 17. 12:59
 9/9 A kérdező kommentje:

Annyit nem ér az egész, hogy ezen összevesszetek!

Az egészben csak az zavart meg, hogy olvastam az onlineszámla oldalán a törvényi előírást, hogy mit lehet egyszerűsített számlán kiadni, és ott volt egy olyan rész, ahol azt taglalta, hogy legfeljebb 100 euró határig, adott esetekben. De utána megnéztem a hivatkozásait, és valami külföldi számlázás esetén lévő dolog, tehát engem nem érint.

Köszönöm még egyszer mindenkinek!

2023. márc. 17. 13:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!