Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Jogkövetési vizsgálata (NAV)?...

Jogkövetési vizsgálata (NAV)? Mire számítsak?

Figyelt kérdés

Nekem az életbe most először került ilyenre sor. Visszamenőleg nézik az elmúlt pár év adózási éveimet. Minden hiányosságot két nap alatt pótoltam a NAV felé meg az ügyintéző is nagyon segítőkész viszont nagyon izgulok hogy biztos mindent jól beküldtem és nem kapok valami nagy pénz büntetést.

Sosem volt gondom a NAV-al csak most utólag kiderült hogy bizonyos dolgokról nem tudtak viszont minden hivatalos dokumentumot elküldtem nekik amikre szükségük volt.

Akinek volt már ilyen vizsgálata megosztaná a tapasztalatait.

32/N

2023. febr. 25. 16:22
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem fognak büntetni ha mindent beküldtél.
2023. febr. 25. 16:45
 2/4 anonim ***** válasza:

"Majd szépen visszautalják"

Szabálykövetést vizsgálnak. Most többnyire a választások előtti VISSZADO-hoz értek és azokat ellenőrizgetik, mert sokan visszaéltek vele, és jogtalanul igényelték. Az ellenőrzési tervükben idén ez is benne van. Minden évben kiadják, hogy az adott évben miket vesznek górcső alá.

Ha minden szabályos, akkor nincs miért félned. Lesz egy határozatod róla, hogy minden rendben, nincs utólagos megállapítás, ami büntetést vonna maga után.

2023. febr. 27. 20:14
 3/4 anonim ***** válasza:

""Majd szépen visszautalják"

Ez véletlenül került ide. :)

2023. febr. 27. 20:15
 4/4 anonim válasza:
Jogkövetési vizsgálat nem szankcionálhat. A vizsgálatnak pont az a lényege, hogy szankció nélkül segítse az adózót visszatérni a helyes útra. Ha gond van, kijavíthatod. Ha extra nagy gond lenne, és szankcionálni szeretnének, akkor ellenőrzésbe kell átalakítani a jogkövetésit - de ez általában nem szokott megtörténni, mert a legtöbb hiba javítható. [Legutóbb egy saját magának épített medence áfáját akarta visszaigényelni egy vállalkozó a hírek szerint, azonban ezt is "megúszta" jogkövetésivel, megkérte a NAV, hogy vegye ki a bevallásból. Nem szankcionálta!]
2023. márc. 24. 15:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!