Külföldi osztalékfizető részvény osztaléka utáni adózás, hogy történik?
Figyelt kérdés
Pl: Van Revoluton egy Apple részvényem, ami után kapok osztalékot. Azt előbb ki kell utalnom magamnak hogy adóköteles legyen mint ahogy tudom a részvények árfolyam nyereségéből származó haszon után? Vagy alapból adóköteles?2023. febr. 19. 09:42
1/6 anonim válasza:
Alapbol adokoteles, de a Revolut eleve levon es befizwt az USAnak 15% adot, igy amig el a ket oeezag kozotti kettos adoztatas elkeruleserol szolo egyezmeny, ezen felul nem kell adot fizetned Magyarorszagon.
A reszvenyek eladasa utan viszont kell adozni es nem akkor amikor “kiutalod” (hova is?) hanem amikor az adott reszvenyt eladod.
2/6 A kérdező kommentje:
Bár még nem adtam el részvényt, mindenesetre úgy tűnt, hogy a revolut külön kezel egy kereskedéshez tartozó számlát amire fel kellett töltenem pénzt dollárban hogy vehessek részvényt és amihez közvetlenül hozzá sem férek, úgy értem csak részvényeket és kriptodevizákat tudok venni belőle. Azt még vissza kellene utalnom magamnak, így érten a kiutalást. Ezt ha jól értem a revolut withdraw-nak hívja.
2023. febr. 19. 13:08
3/6 Fsms válasza:
Idén 0,23 cent volt ez kb. 87 forint. Ha esetleg megszűnik a kettős adóztatást elkerülő egyezmény a Fidesz miatt, akkor sem kell aggódnod a pár száz forint miatt.
4/6 A kérdező kommentje:
Ez az összeg hogy jött ki? Vagy ez konkrétan egy db Apple részvény utáni osztalék utáni adó 2023-ban?
2023. febr. 19. 19:39
5/6 Fsms válasza:
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2023. febr. 20. 17:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!