Nem tudjuk kifizetni a ház után az illetéket. Levonják a
fizetésből? Mennyi kamatot számolnak rá?
Figyelt kérdés
a párom dolgozik nettó 80.500 a fizuja,hány %-ban terhelhető levonással úgy hogy lakáshitelt is törlesztünk?én táppénzen vagyok 7 hónapos terhesen,az én részemet hogyan tudják vonni?ha jól tudom a táppénzből nem tilthatják le,vagy igen?mekkora kamatra számíthatok ha csak később tudják levonni tőlem?
2008. dec. 27. 20:37
1/7 anonim válasza:
Ha ház van a neveteken, akkor már kapásból nem csak a fizetéseteket terhelhetik meg, hanem arra is rátehetik a kezüket.
2008. dec. 27. 21:00
2/7 anonim válasza:
Beszéld meg a hivatallal, ahonnan a végzést kaptad. Kérhetsz részletfizetést, vagy szociális alapon enyhítést. De lépned kell: ha a végrehajtás indul el, akkor már sokkal kevesebb lehetőséged van!
2008. dec. 28. 00:53
3/7 anonim válasza:
Valóban egy rszletfizetési kérelmet kell írnod az apeh-nak,hogy pillanatnyilag egy összegben ezt nem tudod teljesítani,de mondjuk leírod, hogy hány részletben menne a dolog. Aszem az apeh honlapon van ehhez egy nyomtatvány is, meg persze kell egy levél, ja és mindez 2200 Ft illetékköteles, a kérelem ha megkapod ha nem.
2008. dec. 28. 12:12
4/7 A kérdező kommentje:
már próbálkoztunk kérelemmel,elutasították a mérséklést és a részletfizetést is.mit tegyünk?
2008. dec. 28. 15:52
5/7 anonim válasza:
Ha nem hajlandók részletfizetési kedvezményt adni, nics más hátra, mint kölcsönt felvenni és abból kifizetni az illetéket. Nem a párod fizetését fogják letiltani, hanem elárverezik a házat, ha elmentek odáig, hogy végrahajtásra kerül!
2008. dec. 31. 09:58
6/7 anonim válasza:
írnod kell egy kérelmet Amibe belefoglalod az okát hogy miért nem tudsz fizetni.Elengedni nem fogják de részlet fizetést kaphatsz.Én itt maradtam két gyermekkel férjem halála után a kutyát nem érdekelte tudok e fizetni vagy sem.Még a kiskorú gyermekem után is ki kel fizetni a rá kiszabott illetéket.Max 12 honapi részlet fizetési kedvezményt adnak.
2009. jan. 3. 09:27
7/7 anonim válasza:
Nekem 2 évvel ezelőtt 240000-et engedtek el!
Írj egy levelet a hivatalnak,(hivatkozz iktatószámra) melyben felvázolod az életkörülményeidet,a család jövedelmét,az egy főre jutó keresetet. Külön kiemelheted, hogy mekkora terhet ró a családra az illeték mértéke.Méltányossági jogkörre hivatkozz és csak ELENGEDÉST kérj az első körben. Levelet fogsz kapni fejenként 2000 Ft az elbírálási díjról csekket és egy nyomtatványt amiben minden kiadásotokról és bevételetekről nyilatkozni kell. A te részedet teljes egészében el kell, hogy engedjék. A férjed része lehet, hogy első körben elutasításra kerül, bár nem tartom valószínüleg , ha hivatkozik a te és jövendő gyermeteketek eltartására. Ha mégis akkor, de csak abban az esetben, ha elutasítják , második körben kérhettek 12 havi kamatmentes részletfizetést. Az a lényeg hogy nagyon-nagyon "sírjál" a leveledben. Persze a dátumról ne feledkezz meg 15 munkanapod van erre a levélre és tértivevénnyel add fel!!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!