Kinek kell Magyarországon adót fizetnie?
"Igy kapok Taj azt tudod esetleg hogy ha ki jelent de van már Taj kártya tudom utána magamnak fizetni? "
Ennyire pontosan nem tudom az esetedre a szabályokat, mivel előzményt nem tudok rólad, de az biztos, hogy ha munkaviszonyba "jelent be" a cég, akkor biztosítottnak fogsz számítani, tehát eü. ellátásra jogosult leszel. Viszont a munkaviszony megszűnését követően annyi napig nem kell fizetned járulékot, ahány napig a munkaviszonyod fennállt, de maximum 45 napig. Ez alatt járulék fizetése nélkül is jogosult vagy eü. ellátásra.
Ezeket a biztosítási jogviszonyokat, valamint az eü. ellátásra jogosultságokat a NEAK figyeli/ellenőrzi, és ha valakinek fizetnie kellene már járulékot, akkor azt előírja, és értesíti róla a NAV-ot, hogy könyvelje fel az adószámládra. Mielőtt ez megtörténik, a NAV-tól kapsz írásban egy értesítést a dologról. Tehát tudni fogod, hogy mikortól kell fizetned járulékot azért, hogy ingyenes orvosi ellátásban részesülhess.
Milyenek az előzményeid? Magyar állampolgár vagy egyébként? Az is voltál és amellé szereztél egy másik állampolgárságot? Volt, van belföldi lakcímed? Megszüntetted valaha is? Végleges szándékkal hagytad el hazánkat "annak idején", vagy nem?
Tehát sok minden információ nincs meg időrendben, hogy követni tudjam a dolgokat.
Ettől függetlenül a lényeget fentebb leírtam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!