Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Etoron nyereség adózása...

Etoron nyereség adózása hogyan megy végbe?

Figyelt kérdés

Valaki esetleg el tudná nekem magyarázni, hogyha például van az etoron összesen 1500 dollárom, és én ebből ki szeretnék utalni a számlámra 500 dollárt, akkor ez hogyan megy végbe? A pontos kérdésem az lenne, tételezzük fel, hogy ma kiutalok a számlámra 500 dollárt, és ezután mi a teendőm?

+ az is érdekelne, hogy befolyással van-e arra az, hogy nem magyar banknál vagyok, Revolutot használok.

Köszönöm a válaszokat!

2023. febr. 8. 17:55
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem az számít, hogy milyen pénz utalgatsz ki/be az eToro-ról, hanem hogy milyen nyereséges-veszteséges ügyleteket értem el rajta. Mivel az eToro-n történő kereskedés ellenőrzött tőkepiaci ügyletnek minősül, így lényegében ugyanaz az adózási mód, mintha hazai brókernél kereskednél. Gyakorlatilag a profitod 15% lesz a fizetendő SZJA. Bevallani pedig az SZJA bevallás 172. sorában kell:

[link]

Itt is egy kis infó:

[link]

2023. febr. 10. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!