Etoron nyereség adózása hogyan megy végbe?
Valaki esetleg el tudná nekem magyarázni, hogyha például van az etoron összesen 1500 dollárom, és én ebből ki szeretnék utalni a számlámra 500 dollárt, akkor ez hogyan megy végbe? A pontos kérdésem az lenne, tételezzük fel, hogy ma kiutalok a számlámra 500 dollárt, és ezután mi a teendőm?
+ az is érdekelne, hogy befolyással van-e arra az, hogy nem magyar banknál vagyok, Revolutot használok.
Köszönöm a válaszokat!
Nem az számít, hogy milyen pénz utalgatsz ki/be az eToro-ról, hanem hogy milyen nyereséges-veszteséges ügyleteket értem el rajta. Mivel az eToro-n történő kereskedés ellenőrzött tőkepiaci ügyletnek minősül, így lényegében ugyanaz az adózási mód, mintha hazai brókernél kereskednél. Gyakorlatilag a profitod 15% lesz a fizetendő SZJA. Bevallani pedig az SZJA bevallás 172. sorában kell:
Itt is egy kis infó:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!